Sokkal többet ártott, mint használt a fekete közösségnek BLM-mozgalom

Több halálos kimenetelű bűncselekményt követnek el ma az amerikai fekete közösség ellen, mint a – többek között – rendőrségi források megvonását követelő BLM-mozgalom 2020-as kiszélesedése előtt – derült ki a Fox News amerikai hírcsatornának nyilatkozó szakértők véleményéből. Egy jogászprofesszor szerint a mozgalom túlságosan a rendőrökre összpontosít, és nem veszi figyelembe, hogy a feketék kárára elkövetett gyilkosságok 97-98 százalékban egyáltalán nem köthetők a rendőrséghez – idézi a Híradó.hu.

Forrás: Hirado.hu2022. 05. 13. 12:42
null
Minneapolis, 2021. május 24. Tüntetõk a rendõri erõszak áldozatává vált afroamerikai George Floyd halálának elsõ évfordulója alkalmából rendezett megemlékezésen Minneapolisban 2021. május 23-án. A rasszizmus és a rendõri erõszak elleni tüntetéshullámot, valamint a Black Lives Matter (a Fekete Életek is Számítanak, BLM) nevû politikai-társadalmi mozgalom ismeretségét George Floyd halála váltotta ki, aki egy brutális rendõri intézkedésben vesztette életét 2020. május 25-én Minneapolisban. MTI/EPA/Craig Lassig Fotó: Craig Lassig
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az FBI által nemrég közzétett gyilkossági statisztikák azonban azt mutatják, hogy az afroamerikaiak nem hogy nem profitáltak a BLM követeléseiből, de 2020-ban több fekete vesztette életét, mint az azt a megelőző tíz évben bármikor

– erősítették meg szakértők a Fox News hírportáljának.

bűnügyi statisztika BLM feketék USA
A feketék ellen elkövetett gyilkosságok száma az Egyesült Államokban 2010–2020 (Forrás: FBI/Fox News)

Összességében (a fekete) közösségek rosszabbul jártak, mert azzal, hogy (a BLM-mozgalom) túlhangsúlyozta a rendőrség szerepét, rontotta a rendőrök általános megítélését

– idézte Jason Riley-t, a Manhattan Institute kutatóját a Fox News hírportálja. 

A szakember hozzátette: „Más szóval, a rendőrök tényleg óvatosabbá válnak. Kevésbé valószínű, hogy kiszállnak az autóikból és kommunikálnak a helyi közösségekben élő emberekkel. És ahol a rendőri jelenlét kevésbé proaktív, ott a bűnözők uralják a terepet.”

Jason Riley szerint a BLM „túlságosan a rendőrökre összpontosít”, és nem veszi figyelembe, hogy a feketékkel szemben elkövetett gyilkosságok „97-98 százalékban egyáltalán nem köthetők a rendőrséghez” – olvasható a Híradó.hu-n.

Carol Swain, a Tennessee állambeli Nashville-ben található Vanderbilt Egyetem egykori politológia- és jogászprofesszora a Fox Newsnak azt mondta, hogy

egy intelligens szakember nehezen tudna olyan területet megnevezni az amerikai társadalomban, ahol a BLM aktivitása a fekete közösség javára vált volna.

A professzor szerint a feketék elleni gyilkosságok számának jelentős emelkedése a rendőrségi források megvonására vezethető vissza.

– Amit a BLM tett, az az amerikai büntetési- és igazságszolgáltatási rendszer elferdítése olyan tevékenységekkel, amelyek a nagy sajtónyilvánosság előtt folyó perek tendenciózus növekedését eredményezték – mondta Swain.

A BLM megfélemlítette az esküdteket és a bírákat. A mozgalom vezetőit nem érdekli a tisztességes eljárás vagy az ártatlanság vélelme

– fogalmazott.

Az eredeti, teljes cikk ITT érhető el.

Borítókép: Tüntetők a rendőri erőszak áldozatává vált afroamerikai George Floyd halálának első évfordulója alkalmából rendezett megemlékezésen Minneapolisban 2021. május 23-án (Fotó: MTI/EPA/Craig Lassig)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.