Lövöldözés volt egy Fülöp-szigeteki egyetemen, többen meghaltak

Az áldozatok között van egy korábbi polgármester, aki a lánya diplomaosztóján vett részt.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 07. 24. 15:42
Suspected gunman Chao Tiao Yumol (L) is escorted by police at Camp Karingal following his arrest after three people were killed in a shooting at Ateneo de Manila University in Quezon City, suburban Manila, on July 24, 2022. - Three people were killed July 24 in a rare shooting at a university in the Philippine capital Manila, officials said, in what appears to have been a targeted political assassination. (Photo by AFP) Fotó: Europress/AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Három embert, köztük egy volt polgármestert megöltek vasárnap a Fülöp-szigeteken egy lövöldözésben a főváros, Manila egyik egyetemén.  

Az eset az Ateneo de Manila Egyetemen történt, amikor a joghallgatók és családtagjaik a diplomaosztó ünnepségre érkeztek, amelyen a Fülöp-szigetek déli részén levő Lamitan város egykori polgármestere, Rose Furigay is részt vett. Haláláról Joy Belmonte, a lövöldözésben érintett városrész önkormányzati vezetője számolt be. Elmondta:

a jelek szerint a támadás kifejezett célpontja lehetett a volt polgármester.

Életét vesztette még Furigay asszisztense és az intézmény egyik biztonsági őre. A végzősök között volt a korábbi polgármester lánya is, ő megsebesült, a rendőrség szerint állapota stabil. A lövöldöző, aki maga is megsebesült, autóval próbált elmenekülni a helyszínről, de feltartóztatták, és őrizetbe vették.

Az elfogott gyanúsított szintén Lamitanból származik, és korábban korrupciós és kábítószerrel kapcsolatos ügyekkel vádolta meg az egykori polgármestert. 

Lamitan városa Basilan tartományban található, amely az Abu Sayyaf iszlamista terrorcsoport fellegvára. Az iskolai és egyetemi lövöldözések ritkák a Fülöp-szigeteken, annak ellenére, hogy viszonylag lazák a fegyvertartási szabályok. A politikusok elleni célzott merényletek azonban gyakrabban előfordulnak, különösen választások idején.

Borítókép: Elvezeti a rendőrség a Fülöp-szigeteki lövöldözés gyanúsítottját 2022. július 24-én (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.