Putyin bejelentést tett az ukrajnai menekültekről

Könnyített tartózkodás, szociális segélyek.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 08. 27. 18:01
PUTYIN, Vlagyimir
Novo-Ogarjovo, 2022. augusztus 10. Vlagyimir Putyin orosz elnök a Sekszna folyón átívelõ cserepoveci Arhangelszkij híd avatóünnepségén vesz részt videokonferencia keretében vidéki rezidenciáján, a Moszkva melletti Novo-Ogarjovóban 2022. augusztus 10-én. MTI/EPA/Szputnyik/Elnöki sajtószolgálat/Mihail Klimentyev Fotó: Mihail Klimentyev
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vlagyimir Putyin orosz elnök rendeletet hozott arról, hogy megkönnyítsék az Ukrajnából Oroszországba távozó emberek ottani tartózkodását és munkavállalását. Eddig ukránok hivatalosan csak 90 napig tartózkodhattak Oroszországban, a szombaton bejelentett „átmeneti rendelkezések” értelmében viszont már nincs ilyen korlátozás. A rendelet szerint az Ukrajnából érkezők regisztrációt követően külön munkavállalói engedély nélkül is dolgozhatnak. Egy másik rendeletben Vlagyimir Putyin arról is határozott, hogy szociális segélyben részesítsék az Ukrajnából és a szakadár területekről érkező időseket, a fogyatékkal élőket és a várandós nőket.

Moszkva adatai szerint február vége óta 3,6 millió ember, köztük 587 ezer gyerek távozott Ukrajnából Oroszországba. Az orosz hatóságok bátorítják az embereket a költözésre, és az ország számos pontján befogadóközpontokat alakítottak ki az ukrajnai menekülteknek.

 

Borítókép: Vlagyimir Putyin orosz elnök a Sekszna folyón átívelő cserepoveci Arhangelszkij híd avatóünnepségén vesz részt videokónferencia keretében vidéki rezidenciáján, a Moszkva melletti Novo-Ogarjovóban 2022. augusztus 10-én (Fotó: MTI/EPA/Szputnyik/Elnöki sajtószolgálat/Mihail Klimentyev)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.