Több mint negyvenezer adag koronavírus elleni vakcinát adományozott Magyarország Ukrajnának

Kárpátalján sokan nem vették fel az emlékeztető oltásokat.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 09. 06. 15:33
BACSKAI József; MIKITA, Viktor
Koronavírus - Magyarország 41 ezer Pfizer vakcinával segíti Kárpátalját Fotó: Nemes János
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bacskai József ungvári főkonzul 325 millió forint értékű Pfizer oltóanyagot adott át a magyar kormány nevében Viktor Mikitának, a Kárpátaljai Megyei Katonai Közigazgatás vezetőjének. A segélyszállítmány ünnepélyes átadásán Bacskai József, Magyarország ungvári főkonzulátusának főkonzulja kiemelte, hogy a szállítmány összeállítását és célba juttatását Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter felügyelte.

A diplomata emlékeztetett arra, hogy Magyarország, ahogy a koronavírus járvány idején, úgy a háború kitörésének első napjától kezdve humanitárius segítséget nyújt Ukrajnának. Bacskai József elmondta, hogy tavaly 22 ezer kárpátaljai lakos vehette fel a koronavírus elleni védőoltást a határ mentén.

A mostani szállítmányból a Kárpátaljával szomszédos Lemberg (Lviv) és Ivano-Frankivszk megye is részesül – közölte a főkonzul, aki aláhúzta, hogy Magyarország számos segélyszállítmányt juttatott el Ukrajnába, és a Kijev melletti Bucsa település újjáépítésében is részt vesz.

A szállítmányt jelentőségéről szólva Viktor Mikita, a megyei katonai közigazgatás vezetője elmondta, hogy Kárpátalján mintegy nyolcszázezren vették fel a koronavírus elleni vakcina legalább egy adagját, de emlékeztető oltásban csupán négy százalékuk részesült. 

Emellett a békeidőben mintegy 1,2 millió lakosú megyében időszakosan kétszáz-négyszáz ezer menekült tartózkodik, akik közül sokan nincsenek beoltva, mutatott rá a kormányzó.

A kárpátaljai megyei egészségügyi főosztály adatai szerint augusztus első felében hetente átlagosan háromszáz új fertőzöttet regisztráltak, jelenleg pedig heti nyolcszázra nőtt a számuk.

 

Borítókép: Viktor Mikita, Beregszász katonai közigazgatási vezetője és Bacskai József főkonzul a Magyarország által felajánlott vakcinaadagok átadásakor 2022. szeptember 6-án (Fotó: Nemes János)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.