Túszokat ejtettek egy drezdai bevásárlóközpontban

Több óra után a rendőrségnek sikerült elfognia az elkövetőt, aki vélhetően egy embert megölt.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI, Deutsche Welle2022. 12. 10. 12:30
Police secure the area at a Christmas market in Dresden
GERMANY-CRIME/CHRISTMASMARKET Fotó: MATTHIAS RIETSCHEL
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Túszokat ejtett egy fegyveres férfi Drezda egyik bevásárlóközpontjában szombat délelőtt – közölte a helyi rendőrség, amely nagy erőkkel vonult ki a helyszínre.

A több órás akció után közölték: elfogták a túszejtőt.

A bevetés során az Altmarkt-Galerie nevű bevásárlóközpontot azonnal kiürítették, a közeli téren zajló karácsonyi vásárt bezárták.A rendőrség közlése szerint a belvárosi közúti- és tömegközlekedést is korlátozták.

A német Bild magazin beszámolója szerint egy fegyveres ember agyonlőtt egy nőt, majd berontott a drezdai rádióállomás (Radio Dresden) épületébe, ahol több lövést is leadott.

Ezt követően vette célba a bevásárlóközpontot.

A Radio Dresden honlapján megerősítette a hírt, amely szerint reggel fél 9-kor irodájukba egy fegyveres rontott be és többször is elsütötte a fegyverét  – derült ki az MTI beszámolójából.

Később a hatóságok közölték, hogy egy 62 éves nő holttestét találták meg egy közeli lakásban Drezda Prohlis nevű városnegyedében. 

Az áldozat vélhetően a negyvenéves túszejtő édesanyja volt.

 – tette hozzá a Deutsche Welle német közszolgálati média. 

 

Borítókép: Rendőrök biztosítják a helyszínt a drezdai Altmarkt-Galerie nevű bevásárlóközpont környékén (Fotó: Matthias Rietschel)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.