Bíróság elé áll az egyetemistákat álmukban meggyilkoló férfi

Az ügyben csaknem ötven nap nyomozás után tartóztatták le a gyanúsítottat a bűncselekmény helyszínétől 3700 kilométerre.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 01. 04. 9:10
Suspect Arrested For The Murders Of Four University Of Idaho Students
US-SUSPECT-ARRESTED-FOR-THE-MURDERS-OF-FOUR-UNIVERSITY-OF-IDAHO MOSCOW, ID - JANUARY 3: A sign welcomes visitors to Moscow, the site of a recent quadruple murder on January 3, 2023 in Moscow, Idaho. A suspect has been arrested for the murders of the four University of Idaho students. David Ryder/Getty Images/AFP (Photo by David Ryder / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP) Fotó: Europress/AFP/David Ryder
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lemondott a kiadatási eljárásról kedden az idahoi négyes egyetemistagyilkosság gyanúsítottja, így átszállítják Idaho államban, ahol a tavaly novemberi bűncselekmény elkövetésével vádolják.

Bryan Kohbergert Pennsylvania államban fogták el, ahol kedden első bírósági meghallgatásán beleegyezett abba, hogy Idaho állam bírósága elé álljon négy rendbeli gyilkosság és betörés vádjával.

A 28 éves férfit azzal vádolják, hogy tavaly novemberben késsel álmában meggyilkolt négy egyetemistát az Idaho állambeli Moscow egyetemi kisvárosban.

Az ügyben csaknem ötven nap nyomozás után, december 30-án hajnalban tartóztatták le a gyanúsítottat a bűncselekmény helyszínétől 3700 kilométerre Pennsylvania államban, szülei otthonában. A rendőrségi források szerint a 28 éves férfit DNS-adatok alapján azonosították, egy hozzátartozójának családtörténeti kutatáshoz megadott DNS-mintájának segítségével.

A nyomozóhatóságok azt is megállapították, hogy a gyanúsított tulajdonosa egy fehér gépjárműnek, amelyet a gyilkosság idején a bűncselekmény elkövetésének helyszínén láttak.

A gyanúsított, Bryan Kohberger kriminalisztika szakos doktori hallgató Washington állam egyetemén, és alig tízperces autóútra lakott egy bérelt lakásban a gyilkosságok helyszínétől.

A gyilkosságokat tavaly november 13-án hajnalban követték el. Az áldozatokat, négy diákot, bérelt otthonukban álmukban késelte halálra a tettes. A gyilkosságok idején a többemeletes házban még két egyetemista aludt, egyikük értesítette a rendőrséget a bűncselekményről, amikor reggel felfedezte a holttesteket.

 

Borítókép: Látogatókat köszöntő tábla az Idaho állambeli Moscow-ban. (Fotó: AFP/David Ryder)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.