Idén már hat nőt gyilkoltak meg Spanyolországban, válságbizottságot hívtak össze

Idén már hat nő vesztette életét párkapcsolati erőszak miatt, így a spanyol esélyegyenlőségi minisztérium válságbizottságot hívott össze.

MAGYAR NEMZET
Forrás: MTI2023. 01. 24. 18:57
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Spanyolországban tavaly 49 nőt gyilkolt meg aktuális vagy volt párja. 2021-ben 43 lettek családon belüli erőszak áldozatai. 

Az eseteket 2003 óta regisztrálják, azóta 1188 nő vesztette életét.

A válságbizottságot azután hívták össze, hogy hétfőn két újabb gyilkosságra derült fény. Egyet Lleidában és egyet Valladolidban követtek el. A hivatalos kormányzati adatok szerint a januári gyilkosságok felénél az elkövető ellen tettek már feljelentést korábban bántalmazás miatt.

„Minden lehetőt meg kell tenni annak érdekében, hogy az ilyen esetek ne ismétlődhessenek meg” – fogalmazott Ángela Rodriguez esélyegyenlőségi államtitkár, majd hozzátette, a bizottság célja, hogy minden esetet egyenként vizsgáljanak meg, feltárva az esetleges intézményi szintű hibákat.

Az államnak felelőssége van abban az értelemben, hogy miként kell kezelni a nemi indíttatású erőszakot

– jelentette ki.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Unsplash)

 

 

 

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.