A háború legártatlanabb áldozatai: százával temetik gyermekeiket Ukrajnában

A háború, a pusztító fegyverek és a halál nem válogat: eddig legalább 453 gyermek halt meg Ukrajnában a harcok következtében.

Magyar Nemzet
Forrás: V4NA2023. 02. 22. 12:09
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A V4NA beszámolt róla, hogy szinte nem telik el úgy nap, hogy ne kelljen egy anyának végső búcsút vennie a gyermekétől. Az interneten szívszaggató fotók mutatják meg a háború okozta legnagyobb veszteségeket. Az alábbi fotók egy mindössze kétnapos kisgyermek temetésén készültek. Az egyik legmegrázóbb felvételen egy nő – vélhetően a kisgyermek édesanyja – térdre rogyva próbálja feldolgozni a pótolhatatlan veszteséget, a családtagjai segítik fel éppen a földről. Egy másik fotón pedig az újszülött csecsemő is látható, amikor még a kórházban volt. A harmadik fotón az anyuka még egyszer utoljára megcsókolja a halott gyermekét, mielőtt örök nyugalomra helyeznék.

Egy másik kislány temetésén pedig az látható, hogy a halott gyermek mellé a kedvenc játékait és plüssállatait is a koporsóba helyezték, így temették el.

Borítókép: Az ukrajnai harcok következtében elhunyt gyermek (Forrás: Twitter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.