Putyin valami nagyon fontos dolgot jelenthet be holnap

Az elemzők szerint meglett az orosz elnöknek az indíték a hadiállapot kihirdetésére, melyet a keddi beszédében be is jelenthet.

Magyar Nemzet
Forrás: Világgazdaság2023. 02. 20. 13:50
PUTYIN, Vlagyimir
Moszkva, 2022. július 20. Vlagyimir Putyin orosz elnök egy moszkvai ifjúsági fórumon 2022. július 20-án, Oroszország Ukrajna elleni háborújának idején. MTI/EPA/Szputnyik/Orosz elnöki sajtószolgálat/Alekszej Majsov Fotó: Alekszej Majsov
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az orosz elnök egy fontos beszédet fog mondani, amelyben a képviselőket tájékoztatni fogja az ország helyzetéről és az Ukrajnában csaknem egy évvel ezelőtt indított „speciális hadműveletről” is. Ez utóbbi elnevezése pedig a beszéd után akár meg is változhat, ugyanis 

több elemző is úgy gondolja, hogy Putyin hadat üzenhet Ukrajnának.

adta hírül a Világgazdaság

Az elmúlt 12 hónapban erről már több cikk is született, ezidáig Putyin mégsem hirdette ki a hadiállapotot, így a lap szerint fenntartásokkal kell kezelni ezeket az információkat. Ha pedig ki is hirdeti a háborút, akkor a teljes hadsereget is bevetheti Ukrajnában, illetve mozgósítást rendelhet el a teljes lakosság körében.  

Megírták, hogy a háború kihirdetéséhez most meg is lehet a szükséges „indíték”, a hírek szerint ugyanis 

 

az orosz nyomozó hatóságok lezárták a tavaly októberben felrobbantott kercsi híd ügyében indított vizsgálatot, és arra jutottak, hogy az ukrán titkosszolgálat robbantotta fel a krími összeköttetést.

 

Ha meg nem is üzen hadat, valamilyen keményebb üzenetet vagy egy új célt mindenképp meg kell fogalmaznia beszédében, hogy a hátországban egyre erősödő háborúellenes hangokat elcsendesítse. 

Borítókép: Vlagyimir Putyin egy moszkvai ifjúsági fórumon 2022 nyarán (Fotó: MTI/EPA/Szputnyik/Orosz elnöki sajtószolgálat/Alekszej Majsov)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.