Két felelőst ítéltek el minden idők egyik legsúlyosabb stadionkatasztrófája miatt + videó

Október 2-án 135 halálos áldozatot követeltek azok az összecsapások, amelyek egy indonéziai labdarúgó-mérkőzés után törtek ki. A bíróság megállapította a főszervező és a biztonsági főnök felelősségét.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 03. 09. 13:22
At least 127 people killed during riot following a soccer game in Malang
epa10218885 Police officers runs as they try to stop soccer fans from entering the pitch during a clash between fans at Kanjuruhan Stadium in Malang, East Java, Indonesia 02 October 2022. At least 127 people including police officers were killed mostly in stampedes after a clash between fans of two Indonesian soccer teams, according to the police. EPA/H. PRABOWO Fotó: H. PRABOWO
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Malang városában található Kanjuruhan Stadionban rendezett futballmeccs után a szurkolók elözönlötték a pályát, a rohamrendőrség könnygázt és gumibotot vetett be ellenük. Az oszlatást követő pánik és káosz vezetett minden idők egyik legnagyobb stadionkatasztrófájához.

At least 127 people killed during riot following a soccer game in Malang
Katasztrófa a malangi stadionban (Fotó: EPA/H. Prabowo)

A vádlottak padján foglalt helyet az FC Arema klub főszervezője, aki másfél éves börtönbüntetést kapott. A biztonsági csapat vezetőjének egy évre kell a rács mögé vonulnia.

Az ítéletek enyhének számítanak, mivel az ügyészség a rengeteg halottra és több száz sebesültre tekintettel hat, illetve nyolc év letöltendő szabadságvesztést kért a vádlottakra. Három rendőr ellen is vádat emeltek, ügyükben később döntenek – adta hírül az MTI.

Borítókép: az indonéziai stadionkatasztrófa (Fotó: EPA/H. Prabowo)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.