Megrázó képsorok: Kárpátalján már az óvodásoknak is meg kell tanulniuk, hol van az óvóhely + videó

Szívszaggató felvételt osztott meg Facebook-oldalán Magyarország kormánya Helyzetkép Kárpátaljáról: háborúban elesett magyarok és rendszeres légiriadók címmel.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook2023. 03. 26. 11:03
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A leírásban hozzátették, hogy Kárpátalján már az óvodásoknak is meg kellett tanulniuk, hol van az óvóhely. 

A videóban az egyik beregszászi óvónő beszél arról, hogy mennyire nehezen szokták meg a légiriadót. Hozzátette, hogy valamikor húszan is vannak egy óvóhelyen, majd amikor a szirénák megszólalnak, akkor a kisgyerekeket pizsamában kell felébreszteni az ágyukból. Emellett arra is ügyelniük kell, hogy a gyerekeket ne rémisszék meg azzal, hogy mi történik körülöttük. Legtöbbször úgy nyugtatják meg őket, hogy azt mondják nekik, hogy csak játszani mennek le az óvóhelyre.

„Felkészíteni erre nem lehet a gyerekeket.”

– nyilatkozta az óvónő.

Kiemelte, hogy bár nagyon várják, hogy újra találkozhassanak a Magyarországon élő rokonokkal, mégis úgy fog telni a húsvét, hogy nem láthatják újra egymást a családok.

Itt maradtam egyedül a kisebbik fiammal, megtanultam csavarozni, megtanultam fúrni-faragni, megtanultam mindent egyedül megoldani. Megtanultam egyedül gyereket nevelni, nagyon nehéz.

– tette hozzá.

A videóban megszólalt Beregszász polgármestere Babják Zoltán is, aki arról beszél, hogy a férfiak vagy a fronton vannak, vagy elhagyták az országot, így a város karbantartásában már a nők is munkát vállalnak.

Borítókép: Képernyőfelvétel (Forrás: Facebook)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.