Budapest a legbiztonságosabb város a nők számára az EU-ban

Világviszonylatban a magyar főváros a legveszélytelenebb női szemszögből.

Magyar Nemzet
Forrás: Bors2023. 04. 04. 14:40
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Budapest a világ harmadik legbiztonságosabb városa a nők számára – írja a WayAway utazásszervező honlap elemzésére hivatkozva a Time Out. A ranglistát megvizsgálva pedig kiderül: a magyar főváros az EU legbiztonságosabb városa nők számára!

A dobogós helyezést elérő Budapestet csak Izland fővárosa, Rejkjavík, valamint Puerto Rico fővárosa, San Juan tudta megelőzni. A negyedik és ötödik helyen Szingapúr és Madrid szerepel. A magyar fővárossal gyakran párhuzamba állított Bécs csak a 16. helyezést tudta elérni.

A WayAway több mint kétszáz várost vizsgált meg a biztonság szempontjából, hogy segítse a szebbik nem képviselőit az utazásuk megtervezésében. A kutatás során interjúkat készítettek a helyi lakosokkal, valamint több forrásból származó biztonsági jelentéseket vizsgáltak meg. Az internetes oldal a napokban tette közzé a kutatási eredményeit, azaz egy listát azokról a városokról, amelyeket kifejezetten az egyedül utazó nők számára ajánlanak.

Nem pusztán erkölcsi okokból érdemes a női utazók biztonságérzetét növelni, hanem gazdasági szempontokból is – azok az úti célok és utazási szolgáltatók, amelyek a női utazóknak biztonsági garanciát tudnak nyújtani, növelni tudják eladásaikat és népszerűségüket egy olyan közönség körében, amely a világ felét teszik ki

– fogalmazott Janis Dzenis, a WayAway kommunikációs igazgatója a listáról és a nők utazással kapcsolatos biztonsági aggályairól.

Íme a világ harminc legbiztonságosabb városa az egyedül utazó nők számára a WayAway összeállítása szerint:

Reykjavík, Izland
San Juan, Puerto Rico
Budapest, Magyarország
Szingapúr
Madrid, Spanyolország
Toronto, Kanada
Boston, USA
München, Németország
Dublin, Írország
Berlin, Németország
San Diego, USA
London, Egyesült Királyság
Oahu/Honolulu, Hawaii
Tokió, Japán
Hongkong
Bécs, Ausztria
Doha, Katar
Barcelona, Spanyolország
Washington, D.C., USA
Amszterdam, Hollandia
Seattle, USA
Orlando, USA
Houston, USA
New York, USA
Los Angeles, USA
Chicago, USA
San Francisco, USA
Kuala Lumpur, Malajzia
Prága, Cseh Köztársaság
Las Vegas, USA

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.