Észak-Korea új, szilárd hajtóanyagú, nagy hatótávolságú rakétát tesztelt

A KCNA, mely Észak-Korea hivatalos hírügynöksége, egy nappal azután adta ki a jelentést, hogy Dél-Korea és Japán is egy nagy hatótávolságú rakéta indítását észlelte Phenjan közeléből.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 04. 14. 7:49
KIM Dzsong Un
Phenjan, 2023. április 11. Az észak-koreai állami hírügynökség (KCNA) által 2023. április 11-én közreadott képen Kim Dzsong Un elsõszámú észak-koreai vezetõ, a Koreai Munkapárt fõtitkára, a Nemzetvédelmi Bizottság elsõ elnöke részt vesz a párt központi katonai bizottságának az ülésén Phenjanban április 10-én. MTI/AP/KCNA/KNS Fotó: -
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Hwasong–18 interkontinentális ballisztikus rakéta (ICBM) kilövésén a KCNA tájékoztatása szerint Kim Dzsong Un észak-koreai vezető is részt vett.
 

Kim Dzsong Un a hírügynökség szerint hangsúlyozta, hogy a Hwasong–18 radikálisan előmozdítja az ország nukleáris ellentámadási pozíciójának hatékonyságát, és változást hoz támadó katonai stratégiájának gyakorlati megvalósíthatóságában.


Egy beépített szilárd hajtóanyaggal rendelkező ICBM-et könnyebb szállítani és elrejteni, és gyorsan kilőhető, ami csökkenti az ellenfelek lehetőségét a rakéta észlelésére és elhárítására. 

A dél-koreai védelmi minisztérium „félidős teszt”-nek minősítette a  a Hwasong–18-cal végzett kísérletet, a rakétarendszer befejezéséhez Észak-Koreának további kísérletekre lesz szüksége.

A dél-koreai hadsereg csütörtökön jelentette, hogy egy közepes vagy nagyobb hatótávolságú ballisztikus rakéta kilövését észlelte Phenjan közeléből, amely ezer kilométeres repülés után végül a tengerbe esett.

Hamada Jaszukazu japán védelmi miniszter csütörtöki közleménye szerint a rakétát kelet felé, nagy szögben lőtték ki, és nem japán területre esett.

Borítókép: Kim Dzsong Un (Fotó: MTI/AP/KCNA/KNS)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.