Hatalmas tűz pusztított egy bangladesi ruhapiacon + videó

A bangladesi főváros, Dakka egyik ruhapiacán csaptak fel a lángok keddre virradóra, ahol mintegy hatszáz tűzoltót vezényeltek a helyszínre. Az oltásban a hadsereg is segít, áldozatokról egyelőre nem tudni.

MAGYAR NEMZET
Forrás: MTI2023. 04. 04. 9:30
null
Dakka, 2023. április 04. Tûz pusztít a bangladesi fõváros, Dakka Bangabazar nevû ruhapiacán 2023. április 4-én. Áldozatokról nem érkezett jelentés. MTI/AP/Mahmud Hossain Opu Fotó: Mahmud Hossain Opu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A lángok a Bongo Bazar nevű óriáspiacon csaptak fel, a tűzoltóság azt közölte, hogy rengeteg kisebb üzlethelyiség megsemmisült.

A hadsereg közleménye szerint az oltási munkálatokban egy katonai helikopter is részt vesz.

Rasíd bin Hálid, a tűzoltóság egyik munkatársa elmondta, hogy a tűz oka egyelőre nem ismert. 

Helyszíni beszámolók szerint a piac mellett lévő városnegyed fölött sűrű fekete füst terjed.

Több, újságíróknak nyilatkozó üzlettulajdonos elmondta, hogy a nemrég kezdődött iszlám böjti hónap, a ramadán alkalmából rengeteg árut rendeltek boltjaikba, a tűz azonban mindent elemésztett.

Borítókép: Tűz pusztít a bangladesi főváros, Dakka Bongo Bazar nevű ruhapiacán 2023. április 4-én (Fotó: MTI/AP/Mahmud Hossain Opu)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.