Európa legnagyobb drogkartellének vezetőit foghatták el Szerbiában

A balkáni kartell más kartellektől függetlenül működött, az akcióval lényegében az egész bűnbandát felszámolták.

MAGYAR NEMZET
Forrás: MTI2023. 05. 11. 19:40
Drug,Warehouse,This,Scene,Was,Staged,To,Recreate,An,Illegal
1071045269 Fotó: Leon Rafael Forrás: Shutterstock
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Legalább hét tonna kokain illegális kereskedelmében vett részt az a tizenhárom férfi – az úgynevezett balkáni kartell tagjai –, akit csütörtökön fogott el a szerb rendőrség az ország több városában végrehajtott, az Európai Rendőrségi Hivatallal (Europol) összehangolt akciójában – közölte Ninoslav Cmolic, a szerbiai bűnügyi rendőrség vezetője Belgrádban.

A tájékoztatás szerint Európa legnagyobb drogkartelljének vezetőit fogták el Belgrádban, Szabadkán és Nagybecskereken. A húsztagú banda többi tagja már börtönbüntetését tölti más európai országokban.

A bűnügyi rendőrség vezetője közölte: a kábítószert 2020-ban foglalták le Európa több országában, ahová Dél-Amerikából Afrikán keresztül érkezett a kokain. Ninoslav Cmolic arra is rámutatott, hogy a balkáni kartell más kartellektől függetlenül működött, a csütörtöki akcióval voltaképpen az egész bűnbandát felszámolták, azt viszont még vizsgálják, hogy mely más csoportokkal állt kapcsolatban.

Borítókép: illusztráció (forrás: Shutterstock)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.