Légi csapással likvidálták az Iszlám Dzsihád három vezetőjét

Izrael az egy héttel ezelőtti támadásra válaszolt

Magyar Nemzet
2023. 05. 09. 6:04
null
Gáza, 2021. május 18. Az izraeli hadsereg légicsapásokat mér Gázára 2021. május 18-án. A Gázai övezetet uraló iszlamista Hamász szervezet és Izrael között május 10-én este kezdõdött rakétaháború. A feszültség május elején élezõdött ki a térségben, mert zsidó telepesek Jeruzsálem keleti részén ki akartak költöztetni palesztin családokat otthonaikból, és a palesztinok tiltakoztak ez ellen. A helyzet az után mérgesedett el igazán, hogy izraeli rendõrök palesztinokkal csaptak össze a muszlimok szent helyén, az Al-Aksza mecsetnél, amire a Hamász azzal reagált, hogy rakétákkal kezdte lõni Izraelt a Gázai övezetbõl. Erre Izrael ellencsapásokkal válaszolt. MTI/EPA/Mohamed Szaber Fotó: Mohamed Szaber
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A gázai egészségügyi minisztérium szerint legalább egy tucat ember meghalt és több mint húszan megsérültek egy kedd hajnali légitámadásban a Gázai övezetben. Az Iszlám Dzsihád palesztin fegyveres csoport közleménye szerint a szervezet három vezetője és családjuk is az áldozatok között volt.

A légicsapás válasz volt az egy héttel korábbi palesztin támadásra, amelynek során több mint száz rakétát lőttek ki izraeli területre. Az izraeli fegyveres erők szóvivője, Richard Hecht szerint az izraeli támadás célzottan az Iszlám Dzsihád ellen irányult, számol be róla a CNN amerikai hírcsatorna.

A bombázásra bombázás lesz a válasz, a támadásra pedig támadás. Ez a bűn nem marad megtorlatlan

– ígérte Tárik Szelmi, az Iszlám Dzsihád szóvivője. A potenciális gázai rakétatámadások miatt az izraeli hadsereg arra szólította fel az övezethez negyven kilométernél közelebb élő izraelieket, hogy tartózkodjanak óvóhelyek közelében kedd hajnaltól csütörtök kora estig.

Borítókép: Az izraeli hadsereg légi csapásokat mér Gázára 2021. május 18-án  (Fotó: MTI/EPA/Mohamed Szaber)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.