Megegyezett házasságon kívül született gyermeke anyjával Hunter Biden

Peren kívüli megállapodott Hunter Biden házasságon kívül született gyermekének édesanyjával a gyerektartás miatt indult ügy lezárásáról – derült ki csütörtökön a bírósági iratokból.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 06. 30. 6:24
null
US-politics-BIDEN-FREEDOM-MEDAL Fotó: SAUL LOEB
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A dokumentum szerint Joe Biden elnök fia, Hunter és Lunden Alexis Roberts egyezsége értelmében négyéves kislányuk megkapja apja több értékes festményét, valamint havi gyerektartásban részesül 18 éves koráig. A pontos összeget a nyilvánosságra hozott iratokból kitakarták, annyi tudható, hogy a 2020-ban kötött eredeti megállapodásban havi húszezer dollár szerepelt, aminek csökkentése ügyében adott be bírósági keresetet Hunter Biden tavaly. Az elnök fia akkor azzal érvelt, hogy anyagi helyzete nem teszi lehetővé, hogy eleget tegyen az anyagi kötelezettségnek.

A megállapodás értelmében az anya eláll attól a kéréstől, hogy a kislány viselhesse a Biden-családnevet.

A gyermek édesanyjával, egy washingtoni klub korábbi táncosnőjével Hunter Bidennek rövid viszonya volt 2017-ben. A gyermek 2018. augusztusi megszületését követően apaságát nem ismerte el, azt DNS-vizsgálat állapította meg. 

Az Arkansas államban zajló bírósági eljárást eredetileg Hunter Biden házasságon kívül született, négyéves lányának édesanyja, Lunden Roberts kezdeményezte, mert állítása szerint az apa nem fizeti meg a kettejük közötti megállapodásában szereplő gyermektartás összegét.

Változás következett be az anyagi körülményeiben
Mint arról korábban beszámoltunk, a jogi ügy 2022 szeptemberében indult újra, amikor Hunter Biden a bírósághoz fordult azzal a kéréssel, hogy csökkentse a 2020-ban megállapított, a gyerek neveléséhez fizetendő havi hozzájárulást.

Az elnök fia arra hivatkozott, hogy anyagi körülményeiben változás következett be és 2020-hoz képest jelentősen csökkent a jövedelme. Lunden Roberts ügyvédei dokumentumokat kértek a Hunter Biden anyagi és jövedelmi viszonyára vonatkozó állítások igazolására.

Az édesanya a bíróság beavatkozását kérte
A többi között igényt nyújtottak be Hunter Biden jövedelmi kimutatására, műtárgyeladásaira, valamint egyéb vagyontárgyainak leltárára és adóügyeire vonatkozóan, illetve kínai üzleti kapcsolataiból származó bevételére.

Az eljárás áprilisban vett új irányt, amikor az édesanya a bíróság beavatkozását kérte, mert állítása szerint Hunter Biden számos bírósági határozatot hagyott figyelmen kívül és szándékosan visszatart a per szempontjából fontos bizonyítékokat.

Az édesanya azt kérte a bíróságtól, hogy rendelje el Hunter Biden őrizetbe vételét addig, amíg nem tesz eleget a korábbi bírósági határozatoknak.

Az Arkansas állambeli megyei kerületi bíróság ezt követően rendelte el a meghallgatást. Hunter Biden ügyvédei május elején a bíróságon azt hangsúlyozták, hogy ügyfelük havonta húszezer dollárt (mintegy hétmillió forintot) fizet a felperesnek. Valamint azt állították, hogy már 490, ügyfelük anyagi helyzetét bemutató dokumentumot eljuttattak. 

Bár anyagi gondjaira hivatkozva kérte a gyerektartás csökkentését, Hunter Biden a május eleji meghallgatásra magángéppel érkezett.

Joe Biden elnök a gyermeket nem ismeri el hetedik unokájának, a nyilvánosság előtt mindig hat unokáját említi.

Rágalmazási adok-kapok

Hunter Bident csütörtökön egy rágalmazási perben is meghallgatták Delaware államban, amelyet egy számítógép-szerelő indított ellene. A szakemberhez, John Paul Mac Isaac-hez 2019-ben került javításra három elázott laptop, amelynek tulajdonosaként Hunter Bident jegyezte be. Miután az eszközökért kilencven nap elteltével senki nem jelentkezett, és a tulajdonost sem tudta elérni, azokat bűncselekményre utaló tartalmuk miatt a Szövetségi Nyomozó Irodához juttatta el.

A szerelő rágalmazás miatt tavaly indított polgári kártérítési pert a Hunter Biden részéről őt ért kijelentések miatt, majd idén márciusban Hunter Biden ügyvédje ellenkeresetet nyújtott be ügyfele személyiségi jogainak megsértése miatt.

A laptop létezéséről 2020-ban a New York Post napilap számolt be azzal, hogy azon Hunter Biden intim fotói mellett a Biden család külföldi üzleti ügyeiről is találhatók levelek. A számítógép létezése politikai viták tárgya lett a 2020-as választások előtt.

A laptop valódiságát később a hatóság is elismerte. A szövetségi adóhatóság informátora a múlt héten a képviselőház felügyeleti bizottsága előtt tett vallomásában azt állította, hogy a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) már 2019-ben hitelt érdemlően megállapította, hogy a hozzá eljuttatott laptop tulajdonosa Hunter Biden volt.

Borítókép: Hunter Biden, Joe Biden amerikai elnök fia (Fotó: AFP/Saul Loeb)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.