Transzvesztiták tartanának felolvasást gyerekeknek

A francia jobboldal hevesen tiltakozik a rendezvény ellen, Éric Zemmour pártja az esemény betiltását követeli.

Magyar Nemzet
2023. 06. 24. 14:47
LIFE-ILL-DRAGQUEENS-1-TB
1243399559 Fotó: Chicago Tribune
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb botrány a zöldpárti vezetésű Lyon háza táján, ezúttal a 9. kerület szintén zöldpárti polgármesterének legújabb intézkedése borzolja a kedélyeket. A kerület vezetése ugyanis a büszkeség hónapjára való tekintettel egy olyan eseményt hirdetett meg, melynek keretében drag queenek olvasnának fel meséket gyerekeknek, derült ki a Le Figaro francia napilap cikkéből. A 9. kerület vezetése ez alkalomból kitűzte a szivárványszínű zászlót a városházára, és a Twitteren is hírül adta, hogy a rendezvény, melyen a transzvesztita résztvevők mesét olvasnak a 6 és 12 év közötti gyerekeknek, június 28-án a városháza épületében lesz.

A hír hallatán felháborodott a jobboldali Éric Zemmour Visszahódítás (Reconquete) nevű pártja, és közleményben követelték a rendezvény betiltását.

A párt egyértelműen nemet mond arra, hogy drag queenek tartsanak felolvasást gyerekeknek, mert ez szerintük durva és tűrhetetlen beavatkozás a gyerekek világába. Más jobboldali politikusok pedig felszólították a városházát, hogy haladéktalanul hagyja abba ezt a veszélyes kísérletet és mondja le a szóban forgó rendezvényt. Erről azonban hallani sem akar a 9. kerület polgármestere, Anne Braibant.

A Twitteren közzétett bejegyzésében kiemelte, ragaszkodik az előadáshoz, ami a kerület művészeti programjának a része, és nagyon jó ötletnek tartja. Hozzátette: a felolvasott meséket tartalmilag a célközösséghez igazították.

A 20 minutes nevű francia napilap értesülései szerint a kerület vezetése három drag queent kért fel a fellépésre. A polgármester szerint egy művészi előadásról van szó, mely során a felolvasók a gyerekekhez adaptált meséken keresztül a jóindulatot, önmagunk és mások elfogadását segítik elő pozitív üzenetekkel, melyek nem feltétlenül foglalkoznak a nemi kérdéssel. A felolvasást egy mintegy hatvan fő befogadására alkalmas házasságkötő teremben rendezik meg a városházán, a rendezvényre eddig már több mint negyvenen regisztráltak.

A borítókép illusztráció. Ginger Forest amerikai transzvesztita egy négyéves kislányt ölel át (Fotó: Getty Images/Chicago Tribune/Erin Hooley)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.