A mecset előtt őrült meg az öngyilkos merénylő, majdnem a földdel tette egyenlővé az imaházat

Egy rendőr meghalt.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 07. 25. 17:00
The,Muslim,Prayer,For,God,In,The,Mosque.,Old,Iranian
1074819596 Fotó: Melnikov Dmitriy
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mecsetben hajtott végre támadást egy öngyilkos merénylő az északnyugat-pakisztáni Haibár-Pahtunhva tartományban, a keddi merényletben legalább egy rendőr meghalt, a mecset nagy része romba dőlt – közölte a rendőrség.

Haibár körzeti rendőrsége azután érkezett a helyszínre, hogy bejelentést kaptak a körzetben tevékenykedő fegyveresekről, akik a bejelentő szerint a mecsetnél terveztek támadást elkövetni. A rendőrség az imaház bejáratánál meg akarta állítani a robbanószerekkel felszerelt férfit, aki azonban a mecsetbe menekült, ahol aztán felrobbantotta magát.

Az épületben a rendőrség szerint nem tartózkodott senki, ellenben a robbanásban életét vesztette egy rendőr, aki az elkövető után eredt. A helyszínre érkező mentőszolgálat megerősítette, hogy a detonáció miatt a mecset nagy része összeomlott.

A támadásért egyelőre egyetlen csoport sem vállalta a felelősséget, noha az utóbbi hónapokban az afganisztáni tálibokkal szövetséges pakisztáni tálibok (Tehrik-i-Talibán Pakisztán, TTP) több hasonló támadást is elkövettek, miután felmondták a kormánnyal kötött tűzszünetet.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Shutterstock)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.