Fegyverek, paróka, elképesztő luxus: ezt találták a Wagner-vezér villájában + képek

Nyilvánosságra hozták Jevgejnyij Prigozsin házában tartott razziáról készült felvételt.

2023. 07. 07. 13:34
null
Forrás: Izvesztia
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az orosz médiában nyilvánosságra hozták azokat a felvételeket, amelyket Jevgenyij Prigozsin szentpétervári birtokának átkutatásakor készítettek a hatóságok. A razzia még június 24-én történt, de a videó csak most jutott a lapok birtokába. Ezen az látszik, hogy a Wagner-csoport vezetője elképesztő luxusban élt, és minden eshetőségre felkészült. 

Az Izvesztia kormánypárti napilap által közölt képek alapján a zsoldosvezérnél például több parókát, rengeteg készpénzt, aranytömböket, és különböző nevekre kiállított útleveleket, és renget lőfegyvert is találtak. Ez arra utalhat, hogy a gyors menekülést is számításba vette.

Fotó: Izvesztia
Fotó: Izvesztia
Parókák a szekrényben. Fotó: Izvesztia

Sőt, a házban még egy saját orvosi szobát is kialakítottak, valószínűleg még a koronavírus-járvány idején.

Az orvosi szoba. Fotó: Izvesztia

Érdekesség, hogy tartott otthon egy óriási kalapácsot is „tárgyalásokhoz”. A kalapács a Wagner-csoport egyik jelképévé vált, miután az egyik Ukrajnába szökött dezertőrt a feltételezések szerint levadászták, és ilyennel végezték ki.

A felvételek azt is bizonyítják, hogy Jevgenyij Prigozsin megdöbbentő luxus körülmények között élt. Birtokán volt például saját helikopter leszálló, garázs több autóval, természetesen úszómedence, szauna, illetve egy imaszoba saját ikonokkal.

Helikopter leszálló. Fotó: Izvesztia
Az imaszoba. Fotó: Izvesztia
Az előszoba. Fotó: Izvesztia

A hatóságok már a zsoldosvezér kudarcos puccskísérlete idején is razziát tartottak  szentpétervári toborzóirodájában, ahol állítólag 10 milliárd rubelt találtak. Azt eddig is lehetett tudni, hogy a magánhadsereg feje dúsgazdag, a felvételek mindenesetre megkérdőjelezi, ahogy magát a „nép egyszerű gyermekeként” próbálta bemutatni. 

A közvélemény-kutatások szerint zendülése előtt támogatottsága 55 százalékon állt, ami mostanra 29 százalékra zuhant.

 

– Prigozsin gazdagságát és luxus körülményeit látva talán annál meglepőbb, hogy az orosz katonai vezetéssel ellentétben maga Prigozsin rendszeresen megjelent a fronton. Volt, hogy a lövészárkokból jelentkezett be, volt, hogy az összecsapások közepette Bahmutból. Persze ez is mind PR, de azért kellett hozzá nagy adag bátorság, hogy odamenjen, pedig volt mit elveszíteni – értékelte a felvétel megjelenését bejegyzésében Bendarzsevszkij Anton, az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány szakmai igazgatója.

 

Borítókép: Jevgenyij Prigozsinnál talált fegyverek és felszerelés.. (Fotó: Izvesztia)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.