Idén eddig csaknem háromszáz gyerek halhatott meg a tengeren

Ez a szám a kétszerese a múlt év első félévéhez viszonyítva.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 07. 14. 20:53
Lampedusa,Italy,March,27,,2011,Clandestine,Migrant,Boat,Landing,At
635814893 Fotó: photofilippo66 Forrás: Shutterstock
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Legkevesebb 289 gyerek vesztette életét idén a Földközi-tengeren át vezető migrációs útvonalon – közölte pénteken az ENSZ Gyermekalapja (UNICEF).

A szervezet hangsúlyozta, hogy ez kétszerese a tavalyi első hat hónapban regisztráltnak. Az UNICEF biztonságos, legális és hozzáférhető lehetőségeket követelt az Európában menedéket kereső gyerekek számára.

A veszélyes tengeri átkelés közben életét vesztő gyerekek tényleges száma feltehetően „jelentősen nagyobb” a regisztráltnál. Számos hajótörés nem kerül be a nyilvántartásba. 

Becsléseink szerint az idei első hat hónapban 11 600 gyerek vágott neki az átkelésnek, ami szintén kétszerese a 2022-es év azonos időszakában mértnek

− ismertette Verena Knaus, az UNICEF egyik szakértője.

Az UNICEF beszámolója szerint az év első három hónapjában mintegy 3300 olyan gyereket regisztráltak, aki felnőtt kísérő nélkül kelt át a földközi-tengeri migrációs útvonalon vagy elszakadt kísérőitől. Ez a szám háromszor nagyobb a tavalyi azonos időszakinál.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Shutterstock)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.