Megint eltévedt a színpadon Joe Biden + videó

Az amerikai függetlenség napi ünnepségen Joe Biden elnök céltalanul ismét bolyongott a színpadon.

Gábor Márton
2023. 07. 06. 19:52
BIDEN, Joe
Chicago, 2023. június 28. Joe Biden amerikai elnök az amerikai gazdaság helyzetérõl beszél a chicagói Régi Postán 2023. június 28-án. MTI/AP/Evan Vucci Fotó: Evan Vucci
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A július 4-i ünnepi köszöntője után Joe Biden ismét egy kellemetlen és önmagát megszégyenítő mutatványba kezdett. A beszéde után az Egyesült Államok legidősebb hivatalban lévő elnöke megindult a színpad egyik vége felé, majd egy idő után megtorpant, nézelődni kezdett, mintha keresne valakit vagy valamit.

Ezek után pedig fiatalos hatást kelteni próbáló kocogással a színpad másik vége felé vette az irányt, a lépcsőhöz érve átadta a mikrofonját egy rendfelügyelőnek, de mielőtt még elhagyta volna a pódiumot, furcsa mozdulatokat tett az őt figyelő tömeg felé.

Joe Biden elmeállapotával kapcsolatban már az elnök hivatalba lépése előtt is komoly kérdések vetődtek fel, ugyanis sokan azt állították, hogy Biden demenciában szenved, ezért alkalmatlan a hivatala betöltésére. Ezen elképzeléseknek igen erős alapot adott, hogy Joe Biden az elmúlt években számtalanszor rendkívül furcsán viselkedett a nyilvánosság előtt. 

Joe Biden legutóbb azt ígérte, hogy kormánya meg fogja védeni az összes amerikai fennhatóság alá tartozó földterület és víz 30 százalékát, méghozzá érthetetlen módon 2020-ig. Bident 2021 januárjában iktatták be. Biden máskor a már elhunyt brit királynőt éltette.

Borítókép: Joe Biden amerikai elnök az amerikai gazdaság helyzetéről beszél a chicagói Régi Postán. (Forrás: MTI/AP/Evan Vucci)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.