Nukleáris csapást indítanak az oroszok, erről beszélt Medvegyev

Elárulták az oroszok, mikor „kénytelenek” bevetni az atomfegyvert.

Magyar Nemzet
2023. 07. 30. 12:19
MEDVEGYEV, Dmitrij
Volgográd, 2023. június 1. Dmitrij Medvegyev, az Orosz Biztonsági Tanács helyettes vezetõje látogatást tesz a Volgográdi régióban fekvõ Prudboj katonai gyakorlótéren 2023. június elsején. MTI/EPA/Pool/Szputnyik/Jekatyerina Stukina Fotó: Jekatyerina Stukina
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Oroszország kénytelen lenne nukleáris fegyvereket bevetni, ha az Ukrán Fegyveres Erők ellentámadása sikeres lenne, és az egyes orosz területek visszavételéhez vezetne. Ezt Dmitrij Medvegyev, az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese jelentette ki Telegram-csatornáján.

Ha elképzeljük, hogy az ukránok NATO-támogatással végrehajtott offenzívája sikeres volt, és elvették területünk egy részét, akkor az orosz elnök 2020. június 2-án kelt rendeletének szabályai alapján a nukleáris fegyverek használatához kell folyamodnunk

– fogalmazott a politikus, hangsúlyozva, hogy 

Moszkvának nem lesz más választása.

Mint mondta, az orosz hadsereg így az ukrán erők támadásait visszaverve nemcsak az országukat védi, hanem egy világkonfliktust is megakadályoz.

Borítókép: Dmitrij Medvegyev, az Orosz Biztonsági Tanács helyettes vezetője (Fotó: MTI/EPA/Szputnyik/Jekatyerina Stukina)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.