Továbbra is rejtély, hogy kié lehetett a Fehér Házban talált kokain

Eredménytelenül zárult az amerikai titkosszolgálat nyomozása a Fehér Házban július elején talált kokain ügyében – közölte az elnöki hivatal őrizetét ellátó hatóság csütörtökön.

Magyar Nemzet
2023. 07. 13. 19:09
Secret Service discovered an 'unknown item' at the White House
Secret Service discovered an 'unknown item' at the White House WASHINGTON DC, UNITED STATES - JULY 2: United States Secret Service and Washington DC Fire Department investigate a security incident after a hazmat found near White House in Washington D.C., United States on July 2, 2023. Chief of Communications for the United States Secret Service Anthony Guglielmi stated that 'Precautionary closures were implemented around the White House complex this evening after an unknown item was discovered by Uniformed Division Officers. Precautionary closures will be lifted soon as DC Fire has cleared the unknown item as non-hazardous.' on his Twitter account. Celal Gunes / Anadolu Agency (Photo by Celal Gunes / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP) Fotó: Europress/AFP/Celal Gunes
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A titkosszolgálat közleményt adott ki, miszerint 

lezárult a nyomozás, amely a fizikai bizonyíték hiányában nem tudta megállapítani, hogy kitől származott a kábítószer. 

Ahogy arról lapunk is beszámolt, az egygrammnyi kokaint tartalmazó tasakot július 2-án este találták a Fehér Ház nyugati szárnyának bejárata közelében. 

A titkosszolgálat közleménye szerint a tasak egy tárolóban volt, amely személyes elektronikai eszközök átmeneti megőrzésére szolgál.

A Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) laboratóriuma szerdán juttatta el a titkosszolgálathoz a tasakról vett minták vizsgálati eredményét, de sem használható ujjlenyomatot, sem személyazonosság megállapításához elegendő DNS-mintát nem találtak.

A hatóság egy több száz nevet tartalmazó listát állított össze azokról, akiknek hozzáférése volt a területhez, ahol a kábítószert megtalálták, és „módszeresen áttekintette a biztonsági rendszereket és minden jegyzőkönyvet” több napra visszamenőleg. A titkosszolgálat azt is közölte, hogy csütörtökön a kongresszus képviselőit is tájékoztatták az nyomozás eredménytelen lezárásáról.

A Fehér Házban talált kokain esete komoly politikai vitát váltott ki az amerikai politikában. Az elnöki hivatal azt hangsúlyozta, hogy az incidens idején Joe Biden és családja nem tartózkodott az épületben, miközben a republikánusok egy része arról a meggyőződéséről beszélt, hogy az adminisztrációnak nem érdeke, hogy megtalálja a személyt, aki a kábítószert bevitte a Fehér Házba.

Borítókép: Július 2-án találták meg a fehér port tartalmazó tasakot a Fehér Házban (Fotó: Anadolu Agency/AFP/Celal Gunes) 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.