Washington nem támogatja Ukrajnát az Oroszország elleni támadásaiban

Moszkva kemény megtorló intézkedéseket ígért Ukrajnával szemben a dróntámadásokat követően.

Magyar Nemzet
2023. 07. 25. 6:43
null
Moszkva, 2023. július 24. Dróntámadásban megrongálódott irodaépület Moszkva belvárosában, ahol két épületet találat ért, és roncsokat találtak a védelmi minisztérium közelében 2023. július 24-én. Az orosz védelmi minisztérium az ukrán erõket tette felelõssé az incidensért, és közölte, hogy az orosz légvédelem két drónt semmisített meg. MTI/EPA/Makszim Sipenkov Fotó: Makszim Sipenkov
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Washington egyértelművé tette, nem támogatja Ukrajnát abban, hogy támadásokat indítson Oroszország területén belül, miután hétfőn drónok rongáltak meg több épületet.

Általánosságban elmondható, hogy nem támogatjuk az Oroszországon belüli támadásokat

közölte Karine Jean-Pierre fehér házi szóvivő egy sajtótájékoztatón.

– Ez egy háború, amelyet Oroszország indított el. Ez az ő háborújuk, amit bármikor véget vethetnek azzal, hogy a civilek elleni brutális támadások helyett kivonják az erőket Ukrajnából – tette hozzá.

Moszkva ugyanakkor kemény megtorló intézkedéseket ígért Ukrajnával szemben, és arcátlan terrorcselekménynek nevezte a dróntámadásokat.

Hétfőn hajnalban a védelmi minisztérium központjához közel hajtottak végre támadást Ukrajnából, majd legalább 17 ukrán drón hullott az orosz irányítás alatt álló Krím félszigetre.

Mindeközben Kijev arról adott hírt, hogy vasárnap éjszaka ismét tűz alá került Odessza és egy gabonaraktár megsemmisült. 

Borítókép: Dróntámadásban megrongálódott irodaépület Moszkva belvárosában, ahol két épületet találat ért, és roncsokat találtak a védelmi minisztérium közelében 2023. július 24-én. Az orosz védelmi minisztérium az ukrán erőket tette felelőssé az incidensért, és közölte, hogy az orosz légvédelem két drónt semmisített meg. (Fotó: MTI/EPA/Makszim Sipenkov)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.