Az amerikai elnökválasztási kampány miatt tárgyalóasztalhoz ültetné az ukránokat Biden

Bidennek szüksége lenne arra, hogy lezárják a háborút.

Magyar Nemzet
2023. 08. 25. 21:50
BIDEN, Joe
Washington, 2023. augusztus 16. Joe Biden amerikai elnök beszédet mond az amerikai inflációcsökkentési törvény aláírásának évfordulója alkalmából a washingtoni Fehér Házban 2023. augusztus 16-án. Biden 2022 augusztusában írta alá a törvényjavaslatot, amely többek között 430 milliárd dollár támogatást tartalmaz adókedvezmény formájában a zöld gazdasághoz kapcsolódó, az Egyesült Államokban gyártott termékekre. MTI/EPA/Michael Reynolds Fotó: Michael Reynolds
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Joe Biden tárgyalásokba kényszerítheti az ukránokat a jövő évi amerikai elnökválasztási kampány közeledtével, aminek központi kérdése lehet az ukrajnai háború is. 

Mivel, a csatatéren semmilyen előrelépés nem történt, nem marad más, mint béketárgyalások kezdeményezése, ha meg akarja nyerni a választásokat is.

A Bloomberg arról ír, hogy Ukrajna erős amerikai támogatásra szorul, mert Európa nem lenne képes arra, hogy egyedül támogassa az országot katonailag. 

Moszkva már többször kifejtette, hogy készen állnának a béketárgyalásokra, de az ukránok csak akkor hajnaldóak erre, ha visszatér mindena az 1991-es határokhoz. Míg Dimitrij Peszkov a Kreml szóvivője megjegyezte erre, hogy egy olyan terv nem lehet békés, ami nem veszi figyelembe Oroszországot. 

Az amerikai elnökválasztást 2024-ben rendezik, amin Joe Biden harcba száll a második ciklusáért. Ha megválasztják, akkor 82 évesen töltheti be az Egyesül Államok elnöki tisztségét.

Borítókép: Joe Biden amerikai elnök. (Fotó: MTI/EPA/Michael Reynolds)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.