Harry herceg nem királyi fenség többé

Bár Harry herceg még 2020-ban, az udvarból való távozásakor lemondott a királyi fenség titulus használatáról, a palota honlapjáról csak a mostani frissítéskor került le a megnevezés. III. Károly király kisebbik fiának azonban nem csupán emiatt lehet keserű a szája íze.

Kónya Rita
2023. 08. 09. 8:55
null
Britain's Prince Harry, Duke of Sussex leaves Westminster Abbey after the Coronation Ceremonies of Britain's King Charles III and Britain's Queen Camilla in central London on May 6, 2023. The set-piece coronation is the first in Britain in 70 years, and only the second in history to be televised. Charles will be the 40th reigning monarch to be crowned at the central London church since King William I in 1066. Outside the UK, he is also king of 14 other Commonwealth countries, including Australia, Canada and New Zealand. (Photo by Odd ANDERSEN / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A brit királyi család honlapjáról levették Harry herceg „királyi fenség” titulusát, és egyúttal az ő és felesége profilja is lejjebb került a nyitóoldalon – számol be róla a Fox News amerikai televíziós hálózat. Ugyan a hercegi pár még a 2020-es „Megxit” során mondott le a titulus haszálatáról, a palota honlapjának kezelői csak most jutottak el odáig, hogy eltüntessék a megnevezést nem csupán Harry herceggel kapcsolatban, de nagybátyját, András herceget illetően is, aki 2022 januárjában a Jeffrey Epsteinnel való barátsága és egy amerikai nő állítólagos megerőszakolása miatt volt kénytelen visszalépni királyi kötelezettségeitől és lemondani a királyi fenség megnevezés használatáról.

Harry herceg azonban nem csupán titulusa elvesztése miatt lehet szomorú. Úgy tűnik, hatalmas csinnadrattával beharangozott önéletrajza, a Tartalék (Spare) mégsem akkora siker, mint amilyennek eleinte tűnt. Egy brit utazásszervező nemrég arról számolt be a The Telegraph brit napilapnak, hogy az utasaik tucatszám „felejtik” a vaskos írást spanyol, görög és török szállodai szobákban vagy épp a medenceparton.

Mivel a könyvtárak és a könyvesboltok nem hajlandók átvenni a példányokat, az utazásszervező most a közösségi médiában keres új gazdát az elárvult könyveknek.

Szintén a The Telegraph szellőztette meg, hogy Harry herceg és felesége milyen kellemetlen elutasításban részesült tavaly Joe Biden amerikai elnök részéről. A lap szerint a hercegi pár megkérte Bidenéket, hogy a királynő szeptember temetése után az amerikai elnöki különgéppel utazhassanak vissza az Egyesült Államokba, Bidenék azonban kereken nemet mondtak a kérésre, annak ellenére, hogy korábban jó munkakapcsolatot ápoltak a hercegi párral.

A lap azt is megjegyzi, hogy Jill Biden állítólag a tavalyi Invictus Játékokra (egy Harry herceg által alapított és patronált jótékonysági sportesemény, amelyen sérült katonák vesznek részt) való meghívást is visszautasította, bár korábban többször is részt vett az eseményen, egyszer a férjével együtt. Az ok mindkét visszautasítás hátterében az lehetett, hogy az amerikai elnöki pár nem szerette volna magára haragítani a Buckingham palotát.
Borítókép: Harry herceg (Fotó: Odd Andersen/AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.