Muszlimok és keresztények fogtak össze az LMBTQ-ideológia ellen

A nemi ideológiát oktató tanterv ellen tiltakoznak.

Magyar Nemzet
Forrás: V4NA2023. 08. 02. 14:21
A transznemű közösség szimbóluma. (Fotó: Twitter / SammysAmiga)
A transznemű közösség szimbóluma. (Fotó: Twitter / SammysAmiga)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az iskolatanácsi viták szerves részévé vált a vita a genderidológia megjelenése miatt a tananyagban, és ez már nemcsak az Egyesült Államokban, hanem Kanadában is megfigyelhető – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség. Hozzáteszik: 

Kanadában a hidzsábot viselő szülők együtt tiltakoznak a pólójukon bibliai idézeteket hordó szülőkkel.

„Amikor 22 évvel ezelőtt idejöttem, a keresztények voltak többségben, én pedig muszlim voltam” – mondta Aziz Wadya, egy egyiptomi bevándorló, az LMBTQ+ ideológiai terjeszkedését bíráló muszlimok egyike a lapnak. Wadya kiemelte:

Akkor nem erőltették ránk, hogy a gyerekemet kereszténységre tanítsák. Tiszteletben tartották az identitásomat, még akkor is, ha ők voltak többségben. Most a lakosság kevesebb mint egy százaléka erőlteti a napirendjét mindannyiunkra

– tette hozzá.

A szülők már többször szerveztek tiltakozást, június 17-én Calgary belvárosában azonban ellentüntetőkkel találkoztak, akik szivárványos és a transzközösséget jelképező zászlókkal készültek, és arra szólították fel a szülőket, „hagyják békén a queer gyerekeket”.

Az Egyesült Államokban kibontakozott vitákhoz hasonlóan a tiltakozások mögött az áll, hogy egyre több szülő aggódik amiatt, hogy az iskolák túlságosan is összpontosítanak az LMBTQ-témákra, szexuális tartalmú oktatást tartanak, és LMBTQ témájú rendezvényeket, például drag queen mesedélutánt.

„Annyira örülök, hogy össze tudunk fogni ebben a kérdésben” – mondta az egyik keresztény szülő, Joe Schellenberg utalva arra, hogy csoportjuk együttműködik a muszlim szülőkkel.

Justin Trudeau kanadai miniszterelnök is megszólalt az ügyben, és a jobboldalt hibáztatta, amely szerinte félretájékoztatja a szülőket arról, hogy valójában mi folyik az iskolákban. 

A legtöbb iskolában azonban a szülőknek nem engedélyezték, hogy gyerekük felmentést kapjon a LMBTQ-oktatás alól, az egyik muszlim szülő ezért úgy döntött, hogy inkább magántanulók lesznek a gyerekei. 

És az is kiderült, hogy több diák inkább ellóg az iskolából, hogy elkerülje a kötelező tanórákat és pride-rendezvényeket. Emiatt azonban egy tanár kritizálta őket, mondván, nekik is meg kell adniuk a tiszteletet másoknak, ahogy ők is elvárják a tiszteletet és elfogadást másoktól.

Muszlimok egy csoportja júniusban, a pride hónap idején Justin Trudeau kanadai miniszterelnök hivatala előtt is összegyűlt, hogy tiltakozzon az LMBTQ-indoktrináció és a kanadai zászlók szivárványos „pride” zászlókra cserélése ellen a kormányzati épületeken. Egy, a Twitteren közzétett videón hallható, ahogy a tüntetők azt skandálják, hogy „hagyják békén a gyerekeinket”, és hogy „a zászlónak mennie kell”, miközben az épület oldalán lévő pride zászlóra mutattak.

Az egyik tüntető azt mondja, hogy a kanadai miniszterelnök hivatalán a kanadai zászlónak kellene lennie.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Twitter/SammysAmiga)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.