A születésnapi partiján levizelt rendőrautó miatt magyarázkodik a belga miniszter

Egy levizelt rendőrautó miatt áll a bál Belgiumban. Vincent Van Quickenborne igazságügyi miniszter magyarázkodni kényszerült a parlament előtt, miután az ötvenedik születésnapja alkalmából rendezett parti néhány vendége egy rendőrautóra vizelt. A helyi média által csak Pipigate-ként emlegetett eset óriási felháborodást váltott ki, az egyik rendőri szakszervezet szerint a miniszter alkalmatlanná vált a posztjára.

Forrás: BBC2023. 09. 08. 8:10
European conference on tackling organized crime
epa10229119 Vincent van Quickenborne, the Belgian Minister of Justice, speaks to journalists after a European conference on tackling organized crime, held in Amsterdam, The Netherlands, 07 October 2022. EPA/REMKO DE WAAL Fotó: REMKO DE WAAL
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A belga igazságügyi miniszter, Vincent Van Quickenborne a közelmúltban került a helyi média támadásainak kereszttüzébe, miután felvételek kerültek napvilágra, melyeken vendégei a miniszter születésnapi ünnepségét követően egy rendőrségi furgonra vizelnek, egy másik felvételen pedig a miniszter nevet rajtuk. 

A botrány, amelyet a helyi média „Pipigate”-ként emleget, komoly visszhangot váltott ki a közvéleményben, a liberális miniszter végül a parlament előtt volt kénytelen magyarázkodni 

– írja a BBC.

Van Quickenborne tagadja, hogy tudomása lett volna a történtekről és azt is, hogy nevetett és gúnyolódott volna az eseten. A miniszter saját biztonsági kamerafelvételeivel igyekezett tisztázni nevét, amelyek azt mutatják, hogy csak egy barátját kísérte ki otthonából – apró szépséghiba, hogy az általa közzétett felvétel órákkal az elhíresült incidens után készült.

A történtek után az ellenzék és a rendőr szakszervezetek is kritizálták a minisztert. Kortrijk városának ügyészi hivatala vizsgálatot indított az ügyben, Van Quickenborne pedig elmondása szerint felkérte az esetben érintett személyeket, hogy jelentkezzenek az ügyészségnél. Az ellenzéki politikusok azonban megkérdőjelezik a miniszter verzióját, az egyik rendőri szakszervezet szerint pedig

viselkedésével alkalmatlanná vált a posztjára.

Alexander de Croo belga miniszterelnök, aki szintén részt vett a születésnapi partin, azt állítja, hogy nem látott semmit. Van Quickenborne és családja rendőri védelem alatt áll, miután a minisztert tavaly megpróbálták elrabolni. 

Borítókép: Vincent van Quickenborne belga igazságügyi miniszter (Fotó:  EPA/Remko De Waal)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.