Brutális videók az izraelieket ért támadásokról

Sokkoló videók jelentek meg az Izraelt ért brutális terrortámadás kapcsán.

Forrás: Mandiner2023. 10. 08. 14:48
null
Askelon, 2023. október 7. Palesztin rakétatámadásban megrongálódott épületet néznek lakók az izraeli Askelonban 2023. október 7-én. A Hamász palesztin iszlamista szervezet reggel óta 2500 rakétát lõtt ki Izrael déli és középsõ részére a Gázai övezetbõl, és több tucat fegyverese hatolt be izraeli településekre. Eddig 22 halottról és félezer sebesültrõl tudni, a fegyveresek izraeli túszokat hurcoltak magukkal a Gázai övezetbe. Izrael teljes mozgósítást rendelt el. MTI/EPA/Atef Szafadi Fotó: Atef Szafadi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sokkoló videók jelentek meg az Izraelt ért brutális terrortámadás kapcsán, ezekből szemlézett a Mandiner. Az egyiken az látható, amint egy platóskocsi hátulján közszemlére tették egy nő gyakorlatilag meztelen holttestét, amit az egyik ünneplő palesztin le is köp a videó tanúsága szerint – miközben azt skandálják, hogy „a mi istenünk nagyobb”.

A videót kegyeleti okokból nem mutatjuk, ide kattintva lehet megtekinteni.

A videó szombati megjelenése óta kiderült, hogy 

a nő egy harmincéves német tetoválóművész volt, aki egy béke tematikájú zenei fesztivál miatt utazott Izraelbe.

A palesztinok elraboltak egy nyugdíjas asszonyt is, akivel a kezébe fegyvert adva pózoltak.

A Mandinernek nyilatkozó Daniel Seaman, az IDSF tanácsadója és korábbi izraeli kormánytisztviselő azt ismertette, hogy „a gázai övezetben parádéznak egy idős nő fotóival, aki átélte a holokausztot, és egy olyan kibucban él, amelyet ma elfoglaltak a terroristák. Ezt a nőt gyermekkorában a nácik üldözték, és most ezt kell átélnie. Izrael államot pontosan azért hozták létre, hogy ezt megakadályozza”.

A palesztin terroristák arról is közreadtak egy videót, amint egy elrabolt fiatal izraeli fiút bántalmaznak palesztin gyerekek.

Borítókép: Palesztin rakétatámadásban megrongálódott épületet néznek lakók az izraeli Askelonban 2023. október 7-én. 
(Fotó: MTI/EPA/Atef Szafadi)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.