Elárasztotta a szuperköd Amerikát, legalább százötven autó karambolozott

Eddig hét halálos áldozatot találtak, huszonöten kórházban vannak.

Forrás: MTI2023. 10. 24. 9:16
Driving,In,The,Fog
244111438 Fotó: jessicahyde
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Óriási köd miatt keletkeztek tömegkarambolok hétfőn az Egyesült Államok egyik déli autópályáján, amelyben több mint 150 jármű érintett, és legalább hét ember meghalt – közölte a helyi rendőrség. 

„Az első vizsgálatok szerint legalább 158 jármű érintett a ma reggeli balesetben […] hét halálos áldozatot állapítottak meg” – számolt be hétfő este a louisianai állami rendőrség a Facebook közösségi oldalon, és arra figyelmeztetett, hogy a halálos áldozatok száma még emelkedhet.

Több mint 25 embert szállítottak a közeli kórházakba, hogy kisebb-nagyobb sérülésekkel kezeljék őket – tették hozzá. Kora reggel a reggeli köd és a mocsártüzekből származó füst okozta extrém sűrű köd drasztikusan csökkentette az autósok látótávolságát, ami ütközéseket okozott. Az út egy szakaszán, amelyen a tömegkarambol történt, röviddel az első baleset után tüzek keletkeztek – közölte a rendőrség, és képeket osztott meg az összeroncsolódott járművekről. 

A helyi meteorológiai szolgálat szerint a „szuperköd” általában akkor alakul ki, amikor a kondenzált vízgőz keveredik a füsttel, és az égő, nedves szerves anyagokból felszabaduló nedvességgel. Az ilyen epizódok során a látótávolság ilyenkor három méter alá csökkenhet a tájékoztatás szerint.

Egyébként Magyarországon is készülni kell, a meteorológusok szerint idehaza is lesz egy kis helyzet, erről bővebben alább olvashat. 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Shutterstock)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.