Csodát láthat, ha ma éjszaka az égre tekint és van egy kis szerencséje

Nem szuperholdat.

Forrás: NG242023. 10. 24. 8:31
Hunter's,Moon.,Super,Full,Moon,With,Dark,Background.,Madrid,,Spain,
2191948135 Fotó: Fernando Astasio Avila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kellemes kis viszonyt figyelhet meg kedden este a gyanútlan szemlélődő, ha az égre emeli a tekintetét, ugyanis aki nem tud majd aludni, a Hold és a Szaturnusz együttállását figyelheti majd meg, persze csak akkor, ha a felhők is úgy akarják. A tiszta idő pedig egyelőre kétséges, ugyanis egy hét alatt nagyjából annyi eső esik majd, mint egy hónap alatt. 

Napnyugta után már a délkeleti horizont felett lesz a páros, és a 78 százalékos megvilágítású Holdtól jobbra, nagyjából 5 fokos távolságra fog elhelyezkedni a Szaturnusz este hét óra környékén. A liezon nagyjából hajnal két óráig tart majd – írja az NG24.

Érdemes azt is megemlíteni, hogy a héten lesz még egy jelentőségteljes esemény, ugyanis vasárnap hajnalban 3 órakor visszafelé tekerjük az óramutatókat, ami azt jelenti, hogy egy órával többet alhatunk. Ennek van, aki örül, más kevésbé, a Magyar Nemzet arról írt, hogy miért vált reménytelenné az egységes időszámítás bevezetése. 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Shutterstock)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.