Ellenzik egy amerikai iskolában az izraeli áldozatokra való megemlékezést

Egy iskolaszéki tag szidta az igazgatót, amiért egyperces csenddel emlékeztek meg a Hamász-támadás áldozataira.

Forrás: FOX News2023. 10. 14. 8:19
Fotó: Yuki Iwamura
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy palesztinbarát Fairfax megyei iskolaszéki tag szidta az igazgatótanács tagjait, amiért egy percnyi néma csenddel emlékeztek meg a Hamász-merénylet áldozataira. Abrar Omeish megfeddte az igazgatóságot, amiért a rövid megemlékezésen csak az izraeli áldozatokra emlékeztek meg és semmilyen módon sem jelent meg a rövid nyilatkozatban a palesztinok harca – az esetről a Fox News számolt be.

Omeish kifogásolta Laura Jane Cohen igazgatótanácsi tagnak az áldozatok tiszteletére mondott beszédét, amit az egyperces csend és a nemzeti himnusz elhangzása előtt mondott a West Springfield középiskolai zenekar diákjainak. 

Cohen a testülethez szólva elmondta, hogy az igazgatótanács osztozik az áldozatok hozzátartozóinak fájdalmában, akik a Hamász szombati kegyetlen terrortámadása miatt szenvednek. 

Emellett szeretnénk megerősíteni, hogy az antiszemitizmus minden formájának nincs helye iskoláinkban, és nem is fogjuk tolerálni

 – tette hozzá Cohen, akinek a szavait sérelmezte Omeish, mint mondta azért, mert szerinte nem lehet erre a konfliktusa feketén-fehéren tekinteni. 

Egyébként Omeish a múltban sem rejtette véka alá palesztinbarát álláspontját. Amikor 2019 szeptemberében felszólalt az Amerikai muszlimok Palesztináért adománygyűjtésen, mielőtt bekerült az iskolaszékbe, ígéretet tett arra, hogy a palesztinbarát napirendet beépíti az osztálytermi könyvekbe és a tantervbe, és úgy tűnt, ez motiválja iskolaszéki munkáját.

Borítókép: Illusztráció: Palesztinok támogatói tüntetnek a New York-i Columbia Egyetemen 2023. október 12-én (Fotó: MTI/AP/Yuki Iwamura)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.