Halott medvebocsot találtak egy fán, a tűzoltók szedték le a tetemét + videó

A szemtanúk szerint a medve beszorulhatott a fa ágai közé, ahonnan már nem tudott lemászni.

Forrás: Maszol2023. 10. 26. 21:33
medvebocs
Forrás: pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Medvebocs tetemét találták meg egy fán az erdélyi Homoródszentmártonhoz tartozó Gyepes falu környékén – adta hírül a Maszol. A hírportál beszámolója szerint a hatóságok vizsgálatot indítottak annak kiderítésére, hogy az állat természetes okok miatt pusztult-e el, vagy pedig bűncselekmény történt.

A Hargita megyei környezetvédelmi őrség vezetője azt nyilatkozta, hogy a felügyelőséget a környékbeli vadász- és sporthorgász-egyesület értesítette az esetről, és az ügyben a törvényes előírásoknak megfelelően jártak el. 

Az intézményvezető szerint a tetemet felboncolják, hogy pusztulásának oka kiderüljön. Hozzátette: az eddigi információkból még nem derült ki, hogy mióta van a fán a medvebocs teteme.

A szemtanúk a környéken nem találtak vadcsapdát, és többek szerint a medve beszorult a fa ágai közé, ahonnan már nem tudott lemászni.

A megyei rendőrség szóvivője szerint vizsgálat indult vadorzás gyanúja miatt, az ügy a székelyudvarhelyi bírósági ügyészségéhez kerül. 

Homoródszentmárton polgármestere, Jakab Attila nem kívánt nyilatkozni a vizsgálatok befejezése előtt, azt azonban megerősítette, hogy az állattetemet egy fán vették észre, és a település önkéntes tűzoltói hozták le a földre.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.