Nigel Farage új bankot talált a botránya után

Hosszú hónapok vitáját zárta le most azzal a brit politikus, hogy otthagyta eddigi pénzintézetét.

Forrás: Financial Times2023. 10. 14. 15:59
Nigel Farage, korábbi brit EP-képviselő, a UKIP és a Reform UK pártok korábbi oszlopos tagja, a Brexit „főépítésze”. (Fotó: Daniel LEAL / AFP)
Nigel Farage, korábbi brit EP-képviselő, a UKIP és a Reform UK pártok korábbi oszlopos tagja, a Brexit „főépítésze”. (Fotó: Daniel LEAL / AFP)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nigel Farage, a brit Függetlenségi Párt (UKIP) egykori vezetőjének bankszámlabotránya úgy néz ki, hogy megoldódik, miután több számlát nyitott a szintén brit Lloyds Banking Groupnál. 

Hálás vagyok a Lloyds banknak, jó látni, hogy vannak még olyan pénzintézetek, akiknek nincs politikai előítélete. Arra kérek mindenkit, hogy nyisson több helyen is bankszámlát, mert lehet, épp az övé lesz a következő, amit lekapcsol a hitelintézet

 − mondta a politikus.

Az egész botrány a nyáron kezdődött, amikor Nigel Farage kitálalt a sajtónak arról, hogy politikai nézetei miatt zárolhatták a bankszámláját. Erről a BBC számolt be először egy anonim banki forrásra hivatkozva, akkor még azt írták, hogy azért zárolták Farage számláit, mert nem tudta fedezni hiteleit. 

Ezután mutatta be az egykori brit politikus azt a banki jelentést, amiben rasszistának és idegengyűlölőnek nevezik. 

Majd kiderült az is, hogy a névtelen forrás nem volt más, mint az egyik legnagyobb brit bank, a NatWes vezérigazgatója, Alison Rose. Pár órával azután, hogy kiderült, hogy bizalmas információkat osztott meg ügyfelekről, közös megegyezéssel el is küldték a hitelintézettől, hiába állt ki mellette a vezérkar, mennie kellett.

Nyomozás kezdődött, aminek az eredménye az, hogy a nyomozóbizottság nem talált bizonyítékot arra, hogy a politikusoktól elsősorban politikai nézeteik miatt tagadnák meg a bankszámláikat. 

Ezek után Farage benyújtotta az igényt, hogy a számláit átköltözteti a Lloyds bankhoz, amit a NatWest tanácsa jóvá is hagyott. 

Borítókép: Nigel Farage korábbi brit EP-képviselő, a UKIP és a Reform UK pártok korábbi oszlopos tagja, a brexit „főépítésze”. (Fotó: Daniel Leal/AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.