Óriási pusztítást végzett az Otis hurrikán Mexikóban + videók

A hurrikán sújtotta országban sok a halott és tetemes az anyagi kár. Egy hároméves kislányt is elsodort a sárlavina.

2023. 10. 27. 8:26
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Legalább 27 ember meghalt, többen pedig eltűntek a Mexikót sújtó Otis hurrikán következtében – jelentette be az ország kormánya. Az ismert üdülővárosban, Acapulcóban pusztító, 5-ös kategóriájú vihar túlélői azzal töltötték a csütörtököt, hogy ismerőseiket keresték, és abban reménykedtek, hogy az Otis hurrikán után gyorsan megérkezik a segítség – írja az AP amerikai hírügynökség.

A hurrikán következtében utcákat öntött el a víz, szállodák rongálódtak meg, utak zárultak el. 

Az acapulcói nemzetközi repülőteret is lezárták.

A csendes-óceáni vihar megdöbbentő gyorsasággal erősödött, mielőtt szerda hajnalban lecsapott a partvidékre. A mexikói kormány körülbelül tízezer katonát vetett be a következmények kezelésére, de lassan érkeztek meg a tonnányi sarat és kidőlt fákat az utcákról eltisztító eszközök. A helyiek közben attól tartanak, hogy a helyreállításnál a kormány figyelme a város turizmusának gazdasági motorjaként szolgáló infrastruktúra javítására irányul majd, nem pedig a rászorulók megsegítésére. A beszámolók szerint családi tragédiák sorát okozta a természeti csapás. Egy hároméves kislányt is elsodort a sárlavina az anyjától. A közösségi oldalakon megjelent videók hatalmas anyagi károkról tanúskodnak Acapulcóban.

Andrés Manuel López Obrador elnök elmondta, hogy az Otis szerdán minden villanyvezeték-oszlopot kidöntött a térségben, így az egymilliós város nagy része áram nélkül maradt. A hurrikán rekordidő alatt enyhébből szörnyeteggé változott. Obrador kiemelte, hogy az áramellátás helyreállítása a legfontosabb, de csütörtök estig még háromszázezer otthon és vállalkozás volt elektromos energia nélkül. 

 

Borítókép: Óriási pusztítást okozott az Otis hurrikán Mexikóban (Forrás: X/Reno)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.