Szánthó Miklós: Magyarország válhat Izrael európai támogatásának központjává

Az Alapjogokéért Központ vezetője szerint a baloldali woke-izmus egy újfajta antiszemitizmust hozott létre.

2023. 10. 09. 9:45
Izrael konferencia
Fotó: Teknős Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

European Pro–Israel Summit címmel rendez konferenciát hétfőn a Néprajzi Múzeumban az Alapjogokért Központ. A rendezvény megnyitóján Szánthó Miklós elmondta, 

sunyi, alattomos és rókalelkű terroristák támadták meg Izraelt.

Az Alapjogokért Központ vezetője kijelentette, elítélik ezt az Izrael elleni, példa nélküli támadást. Úgy fogalmazott:

szombaton realizálódott bennem, hogy éppen ilyen tettekkel, éppen ilyen konferenciákkal mutathatjuk be, hogy Magyarország nemcsak a legszorosabb szövetségese Izraelnek, hanem Magyarország válik, válhat Izrael támogatásának európai központjává. Merthogy igen, Magyarország és Izrael nemcsak politikai, hanem természetes szövetségesek is. 

Az Alapjogokért Központ vezetője szerint a szuverenitás és a függetlenség terén Magyarország és Izrael nagyon is hasonlít egymásra.

Mind a két ország szuverenitási élménye bizonyos értelemben véve friss. Mi, magyarok, alig 33 éve szereztük vissza szuverenitásunkat, Izrael, maga az állam pedig 75 éves. Ezért is vagyunk büszkék szuverenitásunkra, ezért mondhatjuk azt, hogy Magyarország és Izrael a szuverenitás bajnokai, és ezért van az, hogy mind a két ország hajlandó szembemenni akár a nemzetközi trendekkel is, hogyha a szuverenitásáról, a népéről vagy a határok védelméről van szó. 

– jelentette ki Szántó Miklós, majd megjegyezte, hogy mindkét nemzet alapvető értékeit egy másik terroristacsoport, a woke-terroristák vették össztűz alá.

Nagyon sokat beszélnek manapság a liberálisok progresszív módon a biztonságos terekről. Ha valami, akkor Magyarország és Budapest biztonságos tér a magyar és a nemzetközi zsidóság számára is. Ebben nyilvánvalóan óriási szerepe van Magyarország szigorú migrációs politikájának és többek között a határok szigorú védelmének. 

– mondta az Alapjogokért Központ vezetője, hozzátéve, hogy Magyarországon elképzelhetetlen, hogy a nyugati nagyvárosokhoz hasonlóan tömegek ünneplik a Hamász terrorakcióját, amit az izraeli állampolgárok ellen követett el. 

Szánthó szerint ugyanis a multikulturalizmust támogató baloldali progresszív nézet egy új típusú antiszemitizmust hívott életre, egy új típusú Izrael-ellenességet, miközben ugyanezen személyek a nyílt határok politikáját hirdetik és behívják a migránsokat Európába többek között további szavazatok reményében. Egy ilyen helyzetben a terroristák felbátorítva érzik magukat – magyarázta.


Borítókép: Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója (Fotó:Teknős Miklós)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.