Tovább liberalizálja magát a brit hadsereg

A szolgálatot teljesítő katonáknak mostantól a bemutatkozásukkor az általuk preferált személyes névmásaikat is közölniük kell.

2023. 10. 01. 21:15
null
Norfolk, 2017. július 22. Az amerikai haditengerészet által közzétett képen a világ legkorszerûbb repülõgép-hordozójának számító Gerald R. Ford nevû hajó, amelyet Donald Trump amerikai elnök állított szolgálatba a virginiai Norfolk haditengerészeti kikötõjében 2017. július 22-én. Az Egyesült Államok 38. elnökérõl elnevezett új tervezésû, 335 méter hosszú nukleáris meghajtású hajó a repülõgépek fedélzeti indítására szolgáló legkorszerûbb elektromágneses katapultrendszerrel van felszerelve, és egyéb elektronikai felszereltségében is túlszárnyalja elõdjeit. Elsõ küldetése legkorábban 2020-ban esedékes. (MTI/EPA/Julio Martinez Martinez/Amerikai haditengerészet) Fotó: Julio Martinez Martinez
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sajtóinformációk szerint a Brit Királyi Haditengerészet egy új, „Transz- és nem bináris tudatosság” című útmutatót adott ki, amely szerint az értekezletek és a különböző interakciók kezdetén az érintkező személyeknek el kell mondaniuk egymásnak a másik személyes névmását. 

Az útmutató szerint a hadsereg néhány szolgálatban lévő alkalmazottja nem binárisnak vallja magát, ezért az ő esetükben használhatnak más névmásokat, mint a ze/hir/hirs.

Azt a névmást kell használnod, amelyet az adott személy megoszt veled

– áll az útmutatóban. 

A brit királyi haditengerészet egykori vezetője, Lord West admirális szerint

meglepő, hogy a haditengerészet meg akarja próbálni megosztani a hajóstársaságokat azáltal, hogy az emberek nemére összpontosít, ahelyett, hogy egy társasághoz tartozónak tekintené őket. Ez a kezdeményezés számomra zavarosnak tűnik, és nem segíti az általam szeretett haditengerészet kohézióját és harci képességét.

A transzneműség hirdetésén túl a királyi haditengerészet azt mondta a tiszteknek, hogy a tengerészeket a fehér kiváltság és az interszekcionalitás baloldali ideológiai fogalmairól kell oktatni.

A haditengerészet munkatársainak azt is elmondták, hogy fehérként bármilyen helyzetbe kerül is a munkavállaló, az eredményt nem befolyásolja a bőrszíne.

Azonban az ilyen állítások ellenére a brit fegyveres erők valóban diszkriminálják a fehér és brit anyanyelvűeket. A Királyi Légierő (RAF) korábban elismerte, hogy elutasította a „haszontalan” fehér férfi pilótákat, hogy növelje a sokszínűséget a soraiban. Bár a RAF bocsánatot kért az ilyen megkülönböztetésért, a faji és szexuálisan elfogult gyakorlatot alkalmazó felsőbb vezetőkkel szemben még nem volt semmilyen következmény.

A védelmi minisztérium szóvivője a nyilvánosságra került irattal kapcsolatban elmondta, 

a királyi haditengerészet teljes mértékben az Egyesült Királyság és érdekeinek védelmére összpontosít mind otthon, mind külföldön. Fontos, hogy a személyzetet arra ösztönözzük, hogy tisztelettel viseltessenek mások iránt. Ez az iránymutatás azonban nem tükrözi a normáinkat, és jelenleg felülvizsgálat alatt áll.

Borítókép:  A világ legkorszerűbb repülőgép-hordozójának számító Gerald R. Ford nevű hajó, amelyet Donald Trump amerikai elnök állított szolgálatba a virginiai Norfolk haditengerészeti kikötőjében 2017. július 22-én. (Fotó: MTI/EPA/Julio Martinez Martinez/amerikai haditengerészet)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.