Antiszemita feliratokat festettek több épületre Franciaországban

Az Izrael–Hamász háború kirobbanása óta Európa-szerte megnövekedtek az antiszemita atrocitások.

Forrás: MTI2023. 11. 03. 19:35
null
Berlin, 2023. október 21. A palesztinok mellett tüntetnek Berlinben 2023. október 21-én. A Gázai övezetet irányító Hamász palesztin iszlamista terrorszervezet október 7-én betört az övezet melletti izraeli településekre, ahol meggyilkoltak több mint 1400 embert, háromezret megsebesítettek és elhurcoltak kétszáz civilt. A Hamász elleni izraeli hadmûvelet eddig közel 3800 palesztin halálát okozta a Gázai övezetben, a sebesültek száma meghaladja a 12 ezret. MTI/EPA/Filip Singer Fotó: Filip Singer
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Antiszemita jellegű feliratokat festettek több oktatási intézmény falára Strasbourgban − közölték pénteken rendőrségi források.

Horogkereszteket és egy Dávid-csillagot találtak egy általános iskola falán, míg egy közeli középiskola falára egy horogkeresztet, egy másik gimnázium falára pedig a „Free Palestine” (Szabad Palesztina) feliratot festették

− erősítette meg a Les Dernieres Nouvelles d'Alsace regionális napilap értesülését a rendőrség.

A cselekményt több helyi politikus is elítélte.

„A leghatározottabban elítélem ezeket az aljas tetteket és szavakat, amelyek – itt hívom fel a figyelmet – bűncselekménynek minősülnek” – írta Jeanne Barseghian, Strasbourg zöldpárti polgármestere az X-en.

Élisabeth Borne miniszterelnök kedden a nemzetgyűlésben azt közölte, hogy október 7-e óta több mint 850 antiszemita incidens történt az országban és több mint 430 embert előállítottak azokkal kapcsolatban, 230 eljárás indult.

Tavaly egész évben 436 antiszemita cselekményt regisztráltak a hatóságok.

A kormány nevében a lehető leghatározottabban elítélem a tetteseket − mondta a kormányfő. Úgy fogalmazott, hogy valakit azért támadni, mert zsidó, az a köztársaság lényegének megtámadását jelenti.

Besancon Planoise kerületében is antiszemita feliratok jelentek meg az utcákon. Már október 9-én antiszemita jeleket festettek a falakra. Ez folytatódott, november 2-án egy Dávid-csillagot fedeztek fel, amiben azt lehetett olvasni, hogy patkányok. 

A város úgy döntött, hogy feljelentést tesz az ügyben, a nyomozás elkezdődött.

Borítókép: illusztráció (Fotó: MTI/EPA/Filip Singer)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.