Gál Kinga: Brüsszel nem finanszírozhatja a terrort!

A Fidesz európai parlamenti képviselője arra szólította fel a brüsszeli vezetést, hogy vizsgálják meg a palesztin hatóságoknak folyósított támogatásokat és derítsék ki, juthatott-e abból a terroristáknak.

Forrás: MTI2023. 11. 07. 17:26
Borítókép: Gál Kinga, a Fidesz alelnöke felszólal az Európai Parlamentben (Fotó: Facebook/Frédéric Marvaux)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fidesz európai parlamenti képviselője, Gál Kinga a Facebook-oldalán közzétett videóüzenetében azt mondta,

továbbra is azt kérjük Brüsszeltől, hogy vizsgálják meg a palesztin hatóságoknak folyósított támogatásokat és derítsék ki, juthatott-e abból a terroristáknak.

A politikus emlékeztetett arra, hogy egy hónapja a Hamász brutális terrortámadást indított Izrael ellen, és a nyugati sajtóban szinte azonnal megjelent, hogy a terrorszervezet brüsszeli forrásokból készített fegyvereket, amelyeket be is vethettek a kegyetlen merénylethullámban. 

A sajtóhírre reagálva Várhelyi Olivér szomszédságpolitikai és bővítési biztos és a Fidesz–KDNP szinte azonnal azt kezdeményezte: fagyasszák be a Palesztinának küldött forrásokat, és vizsgálják ki, hogy juthatott-e a 691 millió euróból a terrorszervezeteknek

– idézte fel az eseményeket Gál Kinga.

Egy hónap eltelt a támadás óta, azóta sem tudunk semmit arról, hogy juthatott-e az EU-s forrásból a terroristáknak

– hangsúlyozta Gál Kinga. Hozzátette: ebben az esetben Brüsszelnek nem szabad titkolóznia, az európai állampolgárokat megilleti, hogy tudják az igazat. 

Ki kell deríteni az esetleges visszaéléseket, ez a feltétele ugyanis annak, hogy megakadályozzuk, hogy a jövőben akár egy eurocent is a terroristák markába kerülhessen – mondta a politikus. Brüsszel nem finanszírozhatja a terrort

– szögezte le ki Gál Kinga.

Borítókép: Gál Kinga, a Fidesz alelnöke felszólal az Európai Parlamentben (Forrás: Facebook/Frédéric Marvaux)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.