Gyerekeket toboroz a Hamász, ilyen a kiképzésük + videó

A palesztin iszlamista csoport évek óta foglalkozik azzal, hogy már gyerekkorban háborúzni tanítsa a gyerekeket.

2023. 11. 26. 7:32
null
Hán-Júnisz, 2023. november 22. Izraeli légitámadásban megsemmisült ház romjai között palesztinok a Gázai övezet déli részén fekvõ Hán-Júnisz menekülttáborban 2023. november 22-én. A Hamász palesztin iszlamista szervezet fegyveresei október 7-én támadást indítottak Izrael ellen, az izraeli haderõ pedig válaszul légi és szárazföldi hadmûveleteket hajt végre a Gázai övezetben. MTI/AP/Mohammed Dahman Fotó: Mohammed Dahman
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Hamász évente nyári táborokat tart, hogy gyermekkatonákat toborozzon, ezekről a táborokról pedig videófelvételek is készülnek. A terrorcsoport szerint a fiataloknak készen kell állniuk az úgynevezett áldozathozatalra, a táborokban vallási indoktrinációt és biztonsági kiképzést is adnak. A The Jerusalem Post tudósítója, Khaled Abu Toameh szerint 2021-ben már összesen mintegy ötvenezer gyermek regisztrált.

Az UNICEF, a gyermekek számára nyújtott humanitárius és fejlesztési segélyekért felelős ENSZ-ügynökség szerint a gyermekek toborzása a nemzetközi humanitárius jog megsértése.

Borítókép: illusztráció (Fotó: MTI/AP/Mohammed Dahman)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.