Izrael-ellenes tüntetők támadtak a brit politikusra + videó

Csak a rendőröknek köszönheti, hogy épségben kimenekült a tömegből.

Forrás: The Telegraph2023. 11. 12. 14:50
Conservative Party Conference 2023
CONSERVATIVE-PARTY Fotó: MI NEWS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rendőröknek kellett kimenekítenie a londoni Victoria pályaudvarról Michael Gove brit lakhatásért felelős minisztert, ahol Izrael-ellenes tüntetők támadtak a politikusra.

Az incidensről egy videó is felkerült az internetre, ami hamar bejárta a világhálót. A képsorok bemutatják, ahogy a rendőrök nagy erőkkel igyekeznek megvédeni és kimenekíteni a politikust az őrjöngő tömegből – írja a The Telegraph brit lap.

A helyszínen tartózkodó Liz Cookman újságíró szerint Gove-ot azután vették célba, ahogy megjelent az állomáson az antiszemita tüntetés idején. Egy rövid videót megosztva az X-en a következőket írta: 

Őrült, dühös tömeg volt a londoni Victoria pályaudvaron, amikor Michael Gove valamilyen bizarr okból megjelent a helyszínen. Azt skandálták: „Szégyelld magad!”

 

Sir Michael Fabricant konzervatív képviselő elítélte a tömeg viselkedését, és kiemelte, hogy nincs helye a gyűlöletkeltésnek az országban.

Ahogy arról lapunk is beszámolt, szombaton a brit főváros több pontján is zavargások törtek ki a nemzeti ünnepükön, amin a háborúban elesett katonákról emlékeznek meg. A szélsőjobboldali csoportok összecsaptak a rendőrökkel, és az Izrael-ellenes tüntetőkkel is meggyűlt a rendőrök baja.

 

Borítókép: Michael Gove brit lakhatásért felelős miniszter (Fotó: MI News/NurPhoto/NurPhoto via AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.