50 éves transz úsznónő indult a tinikkel egy versenyen + videó

Egy öltözőn osztozott a lányokkal, akik ettől nagyon kiakadtak.

2023. 12. 15. 22:11
Forrás: Forrás: Unsplash.com
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy ötvenéves transznemű nő tinikkel való versenyzése nagy visszhangot váltott ki Kanadában. A dühös szülők azt állítják, hogy Melody Wiseheart egy öltözőt osztott meg kislányaikkal a verseny előtt, amelyen tizenéves tinédzserek vettek részt.

A férfinak született, de magát nőnek képzelő Wiseheart a női 1500 méteres gyorsúszásában második helyezést ért el.

Az egyik versenyző kislány édesapja elmondta, hogy a gyerekek megrémültek, a szülők pedig törölközőkből építettek rögtönzött sátrakat, hogy eltakarják a lányokat, akiknek Wisehaarttal együtt kellett öltözniük.

 

Emlékezetes, októberben tartottak egy tüntetést, amin felszólították a nemzeti sportszervezeteket, hogy ne engedélyezzék transznemű nők indulását női versenyeken. A tiltakozáson részt vett egy fiatal lány, aki arról mesélt, hogy hétéves korában kezdett el versenyszerűen úszni.

 Ez az év volt életem első éve, amikor az úszás érzelmileg kimerítő volt. Életem legelkeserítőbb élménye volt tudni, hogy a biológiai férfiak versenyezhetnek ellenem

 −mondta a tinédzser elkeseredetten.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Unsplash)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.