A terroristák menekülteknek álcázzák magukat

A terroristák továbbra is a karácsonyi piacokat veszik célba. Jövőre azonban valószínűleg a németországi labdarúgó-Európa-bajnokság és a párizsi nyári olimpiai játékok is célpontok lesznek.

2023. 12. 08. 19:44
null
El Hierro, 2023. december 4. Illegális bevándorlók sátrai a Kanári-szigetekhez tartozó El Hierro szigetén lévõ San Andresben kialakított ideiglenes befogadó központban 2023. december 4-én. Ezen a napon 47 migráns érkezett egy csónakban La Restinga kikötõjébe. MTI/EPA-EFE/Gelmert Finol Fotó: Gelmert Finol
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Németországban a türingiai alkotmányvédelmi hivatal elnöke, Stephan Kramer figyelmeztetett a menekültként beutazott iszlamista terroristák jelenlétére.

Az iszlamisták mindig is bevándorlási útvonalakat és menekülthullámokat használtak arra, hogy potenciális harcosokat csempésszenek Európába. Ezért volt olyan fontos, hogy minél több utazót azonnal ellenőrizzünk és megállapítsuk a személyazonosságukat

– mondta Kramer a Handelsblatt német lapnak.

A már Németországban élő Hamász-szimpatizánsokkal együtt most jelentős kockázat áll fenn. Különösen veszélyesek az egyéni elkövetők, akik bármikor lecsaphatnak parancsok és struktúrák nélkül – folytatta Kramer. 

Az izraeli–palesztin háború motivációs kiváltó ok lett az iszlamisták számára. Ez nemcsak a zsidókat érinti, hanem mindenkit, akit Izrael támogatójának tartanak.

A karácsonyi vásárok mint terrorista célpont

Kramer szerint a terroristák továbbra is a karácsonyi piacokat veszik célba. Jövőre azonban valószínűleg a németországi labdarúgó-Európa-bajnokság és a párizsi nyári olimpiai játékok is célpontok lesznek. 

A dzsihadisták nyilatkozatai a lehetséges célpontokról egyértelműek

– mondta Kramer.

Az Európai Unióban a gázai háború miatt megnövekedett a terrorveszély – jelentette ki Ylva Johansson uniós belügyi biztos kedden Brüsszelben.

Az Izrael és a Hamász közötti háború és az általa okozott megosztottság miatt a közelgő ünnepi szezonban hatalmas a terrortámadások kockázata az EU-ban. Nemrégiben Párizsban is bekövetkezett, de sajnos korábban is tapasztaltunk már ilyet

– hangoztatta a biztos az EU-tagállamok belügyminisztereinek tanácskozására érkezve. Johansson bejelentette, hogy az EU további harmincmillió eurót bocsát rendelkezésre a veszélyeztetett zónák, különösen az imahelyek biztonságának megerősítésére.

Borítókép: Illegális bevándorlók sátrai  (Fotó: MTI/EPA-EFE/Gelmert Finol)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.