Az összes uniós vezető megfertőződhetett az EU-csúcson?

Kaja Kallas észt miniszterelnök pozitív koronavírus-tesztet produkált a múlt heti csúcs után.

2023. 12. 17. 16:36
ORBÁN Viktor; VON DER LEYEN, Ursula; MICHEL, Charles; NEHAMMER, Karl
Az EU és a Nyugat-Balkán brüsszeli csúcstalálkozója Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem egész két nappal az uniós csúcs után jelentette koronavírus-tesztjének pozitív eredményét Kaja Kallas észt miniszterelnök.

Kallas arról tájékoztatott az X felületén, hogy a heti programját, aminek kiemelt eleme volt egy találkozó Donald Tuskkal, az újdonsült lengyel miniszterelnökkel, akinek beiktatása óta varázsszerűen megszűntek a lengyel jogállamisági aggályok, törölni kellett.

A kérdés csak az, hogy az észt kormányfő már az EU-csúcs alatt is hordozta-e a vírust, mert akkor könnyen lehet, hogy több uniós vezető is ágynak eshet a közeljövőben.

 

Borítókép: Csoportkép az Európai Unió és a Nyugat-Balkán brüsszeli csúcstalálkozójának résztvevőiről 2023. december 13-án. Jobbra Orbán Viktor miniszterelnök és Karl Nehammer osztrák kancellár (j2), az első sorban Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke (j6) és Charles Michel, az Európai Tanács elnöke (b8) (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.