Egy amerikai nukleáris meghajtású tengeralattjáró érkezett Dél-Koreába

A szöuli védelmi minisztérium közlése szerint ennek köze van ahhoz, hogy Észak-Korea ebben a hónapban interkontinentális ballisztikus rakétát indíthat.

Forrás: Yonhap News2023. 12. 17. 7:01
2023. november 5-én egy Ohio-osztályú tengeralattjáró érkezett az Egyesült Államok Központi Parancsnokságának felelősségi területére CENTCOM Fotó: CENTCOM
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy amerikai nukleáris meghajtású tengeralattjáró érkezett Dél-Koreába. A szöuli védelmi minisztérium közlése szerint ennek köze van ahhoz, hogy Észak-Korea ebben a hónapban interkontinentális ballisztikus rakétát indíthat – írta meg a Yonhap News.

A USS Missouri bevetésével azt tervezzük, hogy erősítjük a haditengerészeti cseréket és együttműködést az Egyesült Államokkal, és megerősítjük kombinált védelmi tartásunkat 

– teszik hozzá.

A tengeralattjáró bevetése mindössze három héttel azután történt, hogy a USS Santa Fe (SSN–763), egy Los Angeles-osztályú tengeralattjáró belépett a déli üdülőszigeten található Jeju haditengerészeti bázisra.

Észak-Korea legutóbb júliusban lőtt ki egy Hwasong-18 szilárd tüzelésű interkontinentális ballisztikus rakétát..

Borítókép: 2023. november 5-én egy Ohio-osztályú tengeralattjáró érkezett az Egyesült Államok Központi Parancsnokságának felelősségi területére (Fotó: Centcom)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.