Így néz ki a Hamász alagútrendszerének egy szakasza belülről + videó

Egy kiképzett kutya hátára rögzített kamerával vette fel az izraeli hadsereg, hogy milyen körülmények között mozogtak eddig a föld alatt a Hamász palesztin terrorszervezet katonái.

2023. 12. 23. 9:07
null
Bét-Hanún, 2023. december 17. Izraeli katonák a Gázai övezetet irányító Hamász palesztin iszlamista szervezet fegyveresei által használt alagút bejáratánál, a Gázai övezet északi részén fekvõ Bét-Hanúnban, az erezi határátkelõhely közelében 2023. december 17-én. A Hamász fegyveresei október 7-én támadást indítottak Izrael ellen, az izraeli haderõ pedig válaszul légi és szárazföldi hadmûveleteket hajt végre a Gázai övezetben. MTI/EPA/Atef Szafadi Fotó: Atef Szafadi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Izraeli Védelmi Erők (IDF) egy olyan videót tett közzé, amely bemutatja, hogyan is néz ki egy olyan alagútrendszer, amelyben a Hamász palesztin terrorista szervezet katonái évek óta mozognak észrevétlenül a föld alatt. Egy kiképzett kutya hátára rögzített kamera vette fel a képsorokat. Jól látható, hogy gondosan kiépítették a hálózatot a terroristák, a többéle útvonalon elektromos berendezéseket, biztonsági ajtókat találni, de búvóhelyeket is kialakítottak.

Az alagutak bejáratait rendszerint iskolák, óvodák, kórházak közelében építik ki, ahol könnyen élő pajzsként használhatják a civileket.

Az izraeli katonák figyelmeztetést is kaptak a Hamász kiszabadult foglyaitól.

Ne menjenek le az alagutakba. Rengetegen mozognak odabenn. Ez kolosszális veszélyt jelent a katonákra és a túszokra.

Mint azt korábban megírtuk, egy, a túszokat kezelő orvos szerint minden egyes kiszabadult fogoly komoly sérüléssel, illetve egészségügyi problémákkal tért vissza, és poszttraumásstressz-szindrómában szenvednek.

A túszok jelentős részénél szexuális visszaélésre utaló nyomokat is találtak.

Borítókép: Izraeli katonák a Gázai övezetet irányító Hamász palesztin iszlamista szervezet fegyveresei által használt alagút bejáratánál, a Gázai övezet északi részén fekvő Bét-Hanúnban, az erezi határátkelőhely közelében (Fotó: MTI/EPA/Atef Szafadi)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.