Nem csillapodik a bevándorlásellenes hangulat Írországban + videó

A galwayi szálloda évek óta nem működik, menedékkérők elhelyezésére jelölték ki, ami ellen a helyiek tiltakoztak.

2023. 12. 17. 17:28
null
Dublin, 2023. november 24. Rohamrendõrök rendbontók által felgyújtott jármûveknél Dublin belvárosában, ahol zavargások törtek ki egy késelés miatt 2023. november 23-án. Órákkal korábban egy férfi öt embert, köztük három gyermeket megsebesített, az egyiküket súlyosan. A rendõrség õrizetbe vette a feltételezett elkövetõt. MTI/AP/PA/Brian Lawless Fotó: Brian Lawless
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tűz ütött ki egy galwayi szállodában, amelyet menedékkérők elhelyezésére használtak volna – számolt be a Sky News brit hírcsatorna online kiadása. Az ír rendőrség bűncselekményként kezeli az incidenst, gyújtogatás gyanújával folytatnak nyomozást. 

A szállodát évek óta nem használják, de az elkövetkező időszakban mintegy hetven menedékkérőt helyeztek volna el itt. A kormány tervét a helyi ellenzék hevesen bírálta, és szombaton korábban tüntetők zárták le a szálloda bejáratát.

A rendőrség arra kéri azokat, akiknek információjuk van a tűzzel kapcsolatban, hogy jelentkezzenek.

Az esetből jól látszik, hogy nem csillapodott a bevándorlásellenes hangulat a szigetországban. Még november végén egy algériai bevándorló megkéselt öt embert, köztük három gyermeket Dublin utcáin. Ezt követően zavargások törtek ki az ír fővárosban, valamint rengetegen szólaltak fel a bevándorlás ellen a közösségi médiában. A kormány megengedő politikát bírálta többek közt ír ketrecharcos is, aki emiatt a hatóságok célkeresztjében találta magát. 

 

Borítókép: Rohamrendőrök rendbontók által felgyújtott járműveknél Dublin belvárosában, ahol zavargások törtek ki egy késelés miatt november 23-án (Fotó: MTI/AP/PA/Brian Lawless)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.