Egy lehetséges terrortámadást hiúsítottak meg a belga rendőrök

Három embert tartóztattak le egy távolsági buszon, akik támadást tervezhettek a többiek ellen.

Forrás: Politico2024. 01. 11. 18:13
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A belga rendőrség csütörtökön letartóztatott három férfit egy Lille-ből Brüsszelbe tartó buszon, miután az egyik utas azt mondta, hogy hallotta, hogy a a járművön tartózkodók a többi utas megtámadását tervezik – írja a Politico.

A segélyhívó utast komolyan vették. A hatóság pedig tovább nyomoz

 – mondta An Berger, a szövetségi rendőrség munkatársa, de nem árult el további részleteket a gyanúsítottakról.

A három letartóztatott mellett a többi utast egyenként engedték le a buszról, és mindenkit ellenőriztek, majd a poggyászokat és a buszt is átvizsgálták.

Brüsszel fokozott készültségben van az októberi támadás óta, amelyben egy migráns terrorista megölt két svéd futballszurkolót a város központjában, amit magas rangú belga politikusok brutális terrortámadásnak ítéltek. A gyanúsítottat másnap lelőtték a brüsszeli rendőrök.

Néhány nappal később a belga szövetségi kormány új intézkedéseket jelentett be az ország biztonságának megerősítése és a lehetséges fenyegetésekre való gyors és összehangolt válasz biztosítása érdekében.

Borítókép: Illusztráció. (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.