Elhunyt Lev Rubinstein, Putyin egyik erős kritikusa + videó

Az autós gázolás áldozatának halála sokakat megrázott Oroszországban.

Forrás: The Guardian2024. 01. 14. 12:20
Lev Rubinstein 76 éves korában elhunyt Forrás: Telegram
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hetvenhat éves korában elhunyt Lev Rubinstein orosz költő, akit a szovjet földalatti mozgalom egyik kulcsfigurájaként ismertek, majd Vlagyimir Putyin elnök éles hangú kritikusaként ünnepeltek. Halála néhány nappal az után a tragikus eset után következett be, miután Moszkvában elütötte egy autó, és súlyos állapotba került – írta a The Guardian.

Rubinstein halálának körülményeit azóta is vizsgálják. A moszkvai közlekedési minisztérium jelentése szerint a jármű nem lassított, amikor Rubinstein átkelt az úton.

Az előzetes információk szerint az incidensben érintett sofőr 12 hónapon belül 19 közlekedési szabálysértést halmozott fel.

Édesapám, Lev Rubinstein ma elhunyt

– írta lánya, Maria egy blogban, amelyet a orosz média is közzétett. 

Rubinstein a Putyin-kormány egyik legfőbb kritikusa volt. Következetesen tiltakozott az országban végbemenő és állítása szerint folyamatosan fokozódó elnyomás és emberi jogok megsértése ellen. 

Putyin ukrajnai invázióját követően Rubinstein más neves írókkal együtt egy nyílt levelet is írt Putyinnak, amelyben elítélte a „bűnös háborút” és a Kreml által terjesztett „hazugságokat”.

Lev Rubinstein öröksége nemcsak a költészet és az irodalom területén, hanem példaként is megmarad, mint aki bátran szembeszállt az elnyomó rezsimekkel. 

A balesetről egy videót is közzétett a RIA Novosztyi orosz hírügynökség.

 

Borítókép: Lev Rubinstein (Forrás: Telegram)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.